Egy korty Japán, már Pesten is: Asahi Super Dry

Az Asahi Super Dry-t, Japán első számú, nemzetközileg is nagy népszerűségnek örvendő sörét idén tavasszal vezeti be széles körben a magyar piacra a Dreher SörgyárakAz Asahi Super Dry-t, Japán első számú, nemzetközileg is nagy népszerűségnek örvendő sörét idén tavasszal vezeti be széles körben a magyar piacra a Dreher Sörgyárak

Egy cégfelvásárlás ritkán kelti fel a sörivók érdeklődését, ám a végeredmény, egy új, eddig ismeretlen minőségi sör megjelenése annál inkább. Nos, jó hírünk van: hivatalosan is megjelent Magyarországon az Asahi Super Dry, Japán vezető söre.

Egy mondatban a száraz tények: a Dreher Sörgyárak korábbi tulajdonosa, a folyamatos cégfelvásárlásokkal globális gigásszá nőtt SABMiller csak úgy kapott engedélyt a további terjeszkedésre, ha megválik közép-kelet európai érdekeltségeitől. Így került a Dreher, a japán legnagyobb sörgyárának számító Asahi tulajdonába, ami új fejezetet nyithat a sörgyár életében.

Mert miközben a hagyományos márkák megmaradtak, a japán tulajdonos máris egy igazi győztes, prémium sör bevezetésével teszi le névjegyét a hazai sörbarátok körében. A győztes a szó szoros értelmében igaz, hiszen az Asahi 1987-ben egy merész húzással, egészen új stílust teremtve megalkotta a Super Dry kategóriát, ami hamarosan a szigetország legnépszerűbb sörévé vált. (Ami messze nem azonos az idehaza, más márkák által szerencsétlenül bevezetett hasonló kategóriával.)

És ha már Japán, a történet természetesen nem lenne teljes, ha nem tennénk hozzá: a termékfejlesztés a japán minőségi szemlélet, a mindig tökéletesebbet akaró „kaizen” jegyében fogant. És hogy ez mennyire bejött, azt jól mutatja, hogy az Asahi Super Dry hamar átvette és ma is tartja a vezetést a szigetországi sörpiacon, miközben nemzetközileg is egyre jegyzettebb lett az ital.

Mindehhez persze az is jól jött, hogy a fiatalabb korosztály megjelenésével, a testes sörök mellett egyre nagyobb keletjük van a könnyedebb, lágyabb, krémesebb textúrájú söröknek. – Ebbe a trendbe pedig tökéletesen illeszkedik az Super Dry, amely ugyan 5%-os alkoholtartalmával nem nevezhető gyerekitalnak, de az egyedi, száraz és frissítő úgynevezett „karakuchi” ízélménynek köszönhetően mégis passzol a trendbe. (A cég megfogalmazása szerint, a sörfőzési szabványok, az innovatív erjesztési technológia és a legjobb minőségű, eredeti receptúra alapján válogatott alapanyagok – élesztő, komló, árpa, rizs – együtt biztosítják a fogyasztók számára az autentikus „karakuchi” ízélményt.)

frissítő ízvilágú sört a Dreher Sörgyárak hozza el a nagyközönség számára.  A fotó a bevezetéshez kapcsolódó sajtóeseményen készült

A frissítő ízvilágú sört a Dreher Sörgyárak hozza el a nagyközönség számára. A fotó az Asahi Super Dry bevezetéshez kapcsolódó sajtóeseményen készült

Nem véletlen ugyanakkor, hogy az ital 0.33-as kiszerelésben jelenik meg a piacon. Nemcsak azért, mert ez is a prémium jelleget erősíti, hanem azért is, mert ez az mennyiség, ami a megfelelő hűtés után fogyasztva, végig biztosítja az eredeti ízhatást. Igaz a Dreher szakemberei azt is elárulták lapunknak: már tárgyalások folynak arról, hogy néhány kiválasztott helyen csapolt formában is választhatjuk majd a Super Dry-t.

é.m.z.

 

 

Legyél az első hozzászóló "Egy korty Japán, már Pesten is: Asahi Super Dry" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*