Egy Qatar Airways repülőjegy többet nyújt egy repülőútnál

Doha esti látképe

A Qatar Airways 2017-ben a rangos Skytrax szavazáson a Világ Legjobb Légitársasága címet 4. alkalommal, míg a Világ Legjobb Business Osztálya címet 5. alkalommal nyerte el.

A légitársaság  vezérigazgatója, Akbar Al Baker így köszönte meg az elismerést: „Az, hogy légitársaságunk elnyerhette ezt a díjat megtisztelő tanúbizonysága utasaink bizalmának. Köszönjük, hogy hisznek bennünk, hogy elismerik munkatársaink kemény és áldozatos munkáját. A célunk mindig is az volt, hogy csakis a legjobbat nyújtsuk.”

Ha eddig még nem jártál az Arab-félsziget gyöngyszemének is becézett Katarban, akkor itt a lehetőség!

Tavaly nyár óta a magyar állampolgárok már vízummentesen léphetnek be az országba, amennyiben a belépéskor minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel és retúr vagy továbbúti repülőjeggyel rendelkeznek. A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt Dohába. Bővebb információt itt találsz.

Ráadásul, minden, Dohában átszálló utas részére a Qatar Airways légitársaság a katari turisztikai hatósággal (Qatar Tourism Authority – QTA) együttműködve ingyenes egy éjszakás tartózkodást biztosít. A PlusQatar szolgáltatás négy-, illetve ötcsillagos szállodákban ad egy éjszakás elhelyezést az utasok számára, attól függően, hogy Business vagy Economy osztályra történt-e a repülőjegy foglalása, és minimum 12 órás a csatlakozás ideje Dohában. Olyan neves szállodaláncok tagjai csatlakoztak az akcióhoz, mint a Four Seasons, a Marriott Marquis, a Radisson Blu és az Oryx Rotana. A foglalásnak és az utazásnak is 2018 december végéig meg kell történnie. Részletek itt.

Katar fővárosában több lehetőség van kikapcsolódásra. Az Iszlám Művészetek Múzeum például a a világ legnagyobb iszlám vonatkozású gyűjteményével büszkélkedhet, a Katar Nemzeti Múzeum pedig az 1971 óta független ország kulturális kincseit mutatja be.

A kulturális pezsgés mellett juthat idő pihenésre, feltöltődésre is, hiszen a 7 km hosszú tengerpart mellett haladó Corniche sétányon vagy az Aspire Park-ban egy kellemes sétára mindig van lehetőség.  Ha újra feltöltődtünk energiával, akkor a város szívében, a Souq Waqifon folytathatjuk a kalandozást, ahol megismerkedhetünk a helyi termékekkel, mint például szőttesekkel, vízipipákkal. Innen már csak pár lépés a sólyom piac, ahol idomított madarakat akár megvásárolni is lehet.

Ha kedvet kaptál, ne várj sokáig, repülj a Qatar Airways-szel, válassz a több mint 150 desztináció közül, és fedezd fel a Távol-Kelet, az indiai szubkontinens, Ausztrália vagy Afrika egzotikus világát!

Legyél az első hozzászóló "Egy Qatar Airways repülőjegy többet nyújt egy repülőútnál" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*