Együtt ünnepel a szakma

Az idei rendezvény mottója az „Egymilliárd turista, egymilliárd lehetőség” lett. Ennek oka, hogy a kimutatások szerint ebben a ciklusban kb. ennyi turista utazott világszinten, mely globális méretekben a GDP 10%-át és az export 6%-át jelenti. Igen fontos ágazatnak minősül tehát az idegenforgalom, mely még így sem aknázott ki minden benne rejlő lehetőséget.

„Több millió ember él világszerte a turizmusból, és nap mint nap több millió kultúrák közötti találkozás történik a világ minden sarkában. A turizmus ezáltal a közösségek és nemzetek közötti békés kapcsolatépítés és egymás megismerésének fontos eszköze. Az utazás sokkal több, mint helyváltoztatás: pozitív változást tudunk létrehozni általa a világban és az emberek életében. Az idén szeptember 27-én ünnepeljük együtt az „Egymilliárd turista” értékét, és dolgozzunk együtt azért, hogy a turizmus globális lehetőségeket teremtsen és jobbá tegye a világot!” – mondta el Taleb Rifai, a Turisztikai Világszervezet főtitkára.

Országszerte megannyi településen emlékeznek meg a neves eseményről. A programsorozatba beszállt a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, Szombathely több helyszínnel is támogatja a műsor gazdagságát, a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont kézműves foglalkozásokkal készül, a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum várja a lazítani vágyókat, a MAHART pedig esti hajókázást szervez a Dunán. Zalaegerszegen múltidéző sétára csábítják az érdeklődőket, Orosháza-Gyopárosfürdő pedig kényeztetésre invitál. Győr, Veszprém és Szeged is kitesz magáért. 

Legyél az első hozzászóló "Együtt ünnepel a szakma" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*