Magyar sikerek az UNWTO Közgyűlésén

A Hungary – More than expected című alkotás győzelmét az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kolumbiai közgyűlésén hirdettek ki.
A világszervezet Medellínben, 2015. szeptember 11–17. között megrendezett közgyűlésén 120 ország csaknem kilencszáz képviselője vett részt. Magyarországot négy évre beválasztották a szervezet Program és Költségvetési Bizottságába, így hazánk feladata a bizottság munkájában az európai tagállamok érdekeinek képviselete lesz.
Magyarországot dr. Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának főosztályvezetője képviselte, de részt vett az eseményen dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, a HOTREC alelnöke is.
Az idei Közgyűlés kiemelten foglalkozott olyan aktuális témákkal, mint a közösségi gazdaság (sharing economy) előretörése, ezen belül is az online szállásközvetítő oldalak (például Airbnb) térnyerésével kapcsolatos intézkedések áttekintése. Magyarország szorgalmazta a jó gyakorlatok cseréjét, továbbá közös álláspont kialakítását a témában.
A Kínai Népköztársasággal való szoros kapcsolataink miatt különösen fontos, hogy a kolumbiai eseményen Kína nyerte el a következő, 2017-ben sorra kerülő, 22. Közgyűlés rendezésének jogát, melyhez hazánk támogatása is hozzájárult.

Bővebben itt!

Legyél az első hozzászóló "Magyar sikerek az UNWTO Közgyűlésén" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*