Éjszakai vonatozás az Adriára – az utószezonban is

Fotó: MÁV

Bár a nyár véget ért, szeptember 23-áig az utószezonban is kényelmesen eljuthatunk Dalmáciába az éjszakai Adria IC-járattal. A nagy érdeklődésre való tekintettel a legnépszerűbb napokon erősítő kocsival közlekedik a szerelvény.

„A Budapest és Split közötti 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így az utazás nemhogy fárasztó, hanem egyenesen pihentető. Este a balatoni táj ringatja álomba az utast, éjjel a Dinári-hegység erdeinek illata szűrődik be az ablakon, reggel pedig a szédítő hegyoldalak mögül felbukkanó Adria látványára ébredhetünk. Nem kell a dugóban araszolni, nem kell tartani a balesetektől, sem a repüléssel járó hosszadalmas ellenőrzési folyamatoktól, vagy a csomagok után fizetendő különdíjaktól.” – írta közleményében a MÁV.

A vonatokon mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő szolgáltatást. A családoknak, baráti társaságoknak a fekvőhelyes kocsik 4 vagy 6 ágyas fülkéi jelentenek kedvező árú, de mégis kényelmes és biztonságos alvási lehetőséget, míg a párokat és a kisebb családokat az 1-3 ágyas hálókocsi-fülkékben egy különleges gördülő szállodai szoba élménye várja. Valamennyi fülke légkondicionált és konnektorokkal is felszerelt. A vonat étkezőkocsival közlekedik.