Elektromos autók: felvillanyozó Nissan-döntés

Rádobott egy lapáttal a Nissan a tisztán elektromos meghajtású gépjárművekre adott 2 500 000 forintos állami támogatásra: további 1 800 000 forinttal egészíti ki azt. Így a tisztán elektromos Nissan LEAF 4 300 000 forinttal alacsonyabb áron vásárolható meg mint korábban.

A kedvezmények révén 8 190 000 forintért kínálják most a LEAF-et, amely a szegmens egyik meghatározó autója. A 5 személyes 400 literes a csomagtérrel rendelkező – tehát valóban teljes értékű – modellt már 10 éve gyártja a Nissan, és közel fél milliót értékesítettek belőle világszerte. A statisztikák szerint a vásárlók elégedettsége kiemelkedően magas. A New Car Buyer Survey szerint a válaszadók 92 százaléka nagyon elégedett az autójával. A modell sikerességét mi sem bizonyítja jobban mint, hogy az itthoni kezdetek óta, 2013-2019-es időszakban, minden egyes évben a kategóriájában piacvezető volt Magyarországon.

A Nissan LEAF jelen konstrukcióban elérhető változata 40 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, amellyel a szigorú WLTP szabvány szerint 270 kilométert tud megtenni egy töltéssel.

Reizer Levente, a Nissan magyarországi Elektromosautó Termékmenedzsere azt közölte: “A Nissan részt vesz egy NEXT-E nevű Európai Uniós nagyprojektben,
amelynek köszönhetően a régió 6 országában a fő autópálya szakaszok le lesznek fedve villámtöltőkkel. 250 darab villám és ultra-gyors töltőt telepítenek. Korábban is támogatta a Nissan az elektromos autó infrastruktúra fejlesztést, viszont a NEXT-E, többek között a MOL és az E.ON-nak köszönhetően áttörő eredményeket hoz majd, az ország és a régió átjárhatóságában. A töltők nagy része várhatóan már 2020 végére működni fog.”