Elektromos autósoknak kreált parfümöt a Ford

A Ford egy prémium parfümöt alkotott azok számára, akik vágynak ugyan a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E teljesítményére, ám a hagyományos benzinmotoros autók megszokott illatát is szeretik.

A márka egyik közvélemény-kutatásából kiderült, hogy minden ötödik autósnak a benzin szaga hiányozna a leginkább, ha elektromos hajtásra váltana, sőt valamilyen mértékben a válaszadók 70 százaléka hiányolná a benzin kipárolgását. A benzin illata egyébként a népszerűbbnek számít, mint a boré vagy a sajté, és majdnem ugyanolyan közkedvelt, mint az új könyveké.

Az új illatot úgy állították össze, hogy ne csupán a benzin szagával varázsolja el a vezető orrát: a Mach-Eau egy csúcskategóriás illat, amelyben izgalmasan vegyülnek a füstös akkordok, a gumik kipárolgása és még egy animális elem is, egyfajta tiszteletadásként a Mustang-örökség előtt.

A Mach-Eau parfümöt az Olfictionnevű ismert illatkreációs stúdió alkotta meg olyan összetevőkből, amelyek mindegyike sajátságos módon gazdagítja az elegyet. A munkában már a kezdetektől részt vett Pia Long, a Brit Parfümőrök Társulatának szakértője is, aki eddigi pályafutása során a leghíresebb parfümmárkák illatainak összeállításában működött közre.