Elindult az Air China Peking–Budapest járata

2015. május 2-án, 19 óra 26 perckor landolt Budapesten az Air China kínai nemzeti légitársaság első Peking–Budapest járata. Az Airbus A 330-200-as típusú repülőgép, amelyen 30 business és 207 turista osztályú helyet kínálnak, ezentúl hetente négy alkalommal közlekedik a magyar és a kínai főváros között. Történelmet írt az Air China, amikor a kínai nemzeti légitársaság első Airbus A 330-200 típusú gépe landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, hiszen ilyen gép eddig még nem közlekedett menetrendszerűen Peking és Budapest között. A korszerű, 237 utast szállító kínai repülőgépek egy közbenső, Belarusz fővárosában tett leszállást követően érkeznek Budapestre 19.40-kor, és a tervek szerint 21.10-kor indulnak tovább, egyenesen Pekingbe. A járat a kora hajnali órákban érkezik a Kínai Népköztársaság fővárosának nemzetközi repülőterére. A nyári menetrendben az Air China gépei hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek Budapestre.

Az Air China által biztosított közvetlen magyar-kínai légi összeköttetés az áruforgalom (air cargo) fellendülését is nagyban elősegíti a két ország között, mivel a magyar export termékek így akár már átrakópont nélkül, közvetlen járatokon is eljuthatnak Kínába.
„Az Air China új járataa gépenként akár 10 tonnás teheráru-szállítási kapacitás révén egyértelműen kelet-és közép-európai gyűjtő/elosztó (hub) szerepet is ad Budapestnek és a repülőtérnek, mind az export, mind az import területén, és egyben erősíti Magyarország és Budapest központi logisztikai szerepét a régióban, ami mindannyiunk közös érdeke!” – fogalmazott Heckenast Kornél kereskedelmi igazgató az R-BAG cégcsoport nevében, amely az Air China Cargo hivatalos magyarországi vezérképviselete (Cargo General Sales Agent – GSSA).
A közvetlen Budapest-Peking járat 2012-ben szűnt meg, amikor a Malév csődje után a Hainan Airlines úgy döntött: a budapesti átszállási lehetőségek megszűnése miatt leállítja a magyarországi járatot. A mostani új járat elindításához kormányzati szintű megállapodásra volt szükség, mivel módosítani kellett a Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti légügyi egyezményt. Az új Air China járat elindítása nemcsak az üzleti utazók és a családi kapcsolatok ápolása szempontjából fontos, hanem az idegenforgalom további bővülésére is kihat.

Legyél az első hozzászóló "Elindult az Air China Peking–Budapest járata" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*