Elindult Kaposvárra a Rippl-Rónai

A névadás nem véletlen: része annak a kulturális-turisztikai projektnek, melynek során Kaposvár város felvállalja Rippl-Rónai József életművének gondozását, tudományos feldolgozását, elérve ezzel, hogy a világszerte egyre elismertebb géniusz, Magyarország „első európai festője” az őt megillető helyre kerüljön a nemzetközi képzőművészeti életben. A Magyar Államvasutak Zrt. e kezdeményezést segíti az új nemzetközi járat országhatáron belüli elnevezésével.

Kaposvár számára mostantól Rippl-Rónai József több mint egy világhírű festő, ő a város igazi megtestesítője, Kaposvár „arca”. Miután az önkormányzat 2012–13-ban felújította a Rippl-Rónai Villát, létrehozta a Rippl-Rónai Látogatóközpontot, melyben elhelyezte az 1900-as években elpusztult eredeti Andrássy-ebédlő pontos és korhű mását, 2014-ben a festő születésének hetében megrendezik az első Rippl-Rónai Fesztivált, melynek keretében minden évben Rippl-Rónaihoz köthető képzőművészeti kiállításra és nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor.

A tudatos brand-építés jegyében a Magyar Államvasutak – a kulturális projekt támogatójaként – a festőről nevezte el új, Budapest-Kaposvár vonatjáratát, melyet a Horvátország felé haladó nemzetközi hálózatba kapcsolt be.

Legyél az első hozzászóló "Elindult Kaposvárra a Rippl-Rónai" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*