Elindult a Wizz Air első járata Kazahsztán fővárosába

Elindult a Wizz Air diszkont légitársaság első járata Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába

Elindult a Wizz Air diszkont légitársaság első járata Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába csütörtökön.

A járat indulása előtt tartott budapesti sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hosszú idő után indul újra a közvetlen légiforgalom Magyarország és Kazahsztán között, a járat megnyitását hosszú előkészítő munka előzte meg, Magyarországnak szüksége van erre a kapcsolatra. A miniszter beszélt arról is, hogy a csütörtökön megnyíló Asztanai Világkiállításon Magyarország is képviselteti magát, a 112 ország részvételével a megújuló energiákat középpontba helyező kiállításra a szervezők 6 millió látogatót várnak.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta, nagyon fontos város vált elérhetővé az asztanai járat megnyitásával, amely a kapcsolatok szorosabbra fűzésében segíthet. Megjegyezte, hogy a ma 8-9 órás út a közvetlen járat megnyitásával 5 óra alá csökken.

A vezérigazgató Megemlítette azt is, hogy a budapesti repülőtéren az európai átlagnál kétszer gyorsabban, 10 százalékot meghaladó ütemben nő az utasforgalom, az év végére minden eddiginél magasabbra, 12 millió fölé nőhet az éves utasszám.

Legyél az első hozzászóló "Elindult a Wizz Air első járata Kazahsztán fővárosába" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*