Élményekkel teli tavasz Debrecenben

A sötét, hideg téli napok hamarosan véget érnek, a természet kezd újjáéledni, bennünk pedig egyre erősebb a vágy, hogy a téli bezártság után újra kimozduljunk, és élményekkel töltsük meg a mindennapokat. Debrecen programkínálata mindehhez megfelelő muníciót kínál, hiszen egymást érik a könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi előadások, gasztronómiai és összművészeti fesztiválok. Aki tehát egy kis tavaszi kiruccanásra vágyik, vagy már a márciusi hosszú hétvégéket tervezi, Debrecennel mindenképpen számoljon!

A tavaszi fáradtság kipihenésére mi is lehetne alkalmasabb, mint a gyógyító termálvíz? Debrecen 200 éves fürdőkultúrája az alapja az Aquaticum Spa fürdőkomplexumnak, ahol a termálfürdő mellett trópusi hangulatú élményfürdő, pihentető wellness-sziget és szaunavilág, valamint egy négycsillagos szálloda gondoskodik a testi-lelki felüdülésről. Az Aquaticumba már csak azért is érdemes ellátogatni, mert az egész éven át tartó születésnapi akció keretében a vendégek akár egy autóval is gazdagodhatnak. A fürdő a város legzöldebb részén, a Nagyerdőn található, ahol az élményekről többek között hangulatos erdei sétányok, a Nagyerdei Víztorony élményközpontja és az idén 60 éves Debreceni Állatkert gondoskodik.

Nagyerdei Víztorony

A debreceni látogatás során természetesen a klasszikus látnivalókat sem árt útba ejteni, hiszen mindegyik tartogat újdonságokat a látogatók számára. A Református Nagytemplom tornyai között például bárki „a fellegek között” sétálhat, a Református Kollégiumban beszippanthatja az elmúlt évszázadok hangulatát, a Déri Múzeumban pedig visszarepülhet az ókori Egyiptom vagy a japán szamurájok világába.

A szórakozást tavasszal népszerű hazai előadók, zenekarok garantálják. Február 14-én a Hooligans, március 24-én a Halott Pénz ad koncertet Debrecenben, április 13–14-én pedig Ákos ünnepli dupla koncerttel 50. életévét és pályafutásának 30. évfordulóját. A város koncerttermeibe mindezek mellett a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies, a Honeybeast és a Punnany Massif is ellátogat.

A komolyabb műfajok kedvelőit a Csokonai Nemzeti Színház prózai és zenés darabjai, a Kodály Filharmonikusok koncertjei és budapesti színtársulatok vendégelőadásai várják. A kulturális pezsgés áprilisban a Mangalica Fesztivállal, a DESZKA Fesztivállal, valamint a Debreceni Tavaszi Fesztivállal folytatódik.

Aki tehát Debrecent választja úti célként tavasszal, biztosan nem fog csalódni!

Bővebb információ ITT!

 

 

 

Legyél az első hozzászóló "Élményekkel teli tavasz Debrecenben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*