Málta és a Szerelem Fája

Málta fotók: Vas Gergely

Egyszeri és megismételhetetlen. Különleges és emlékezetes. Romantikus és feledhetetlen. Mindenki ilyen esküvőről és nászútról álmodik, hisz talán nincs is szebb, mint egy szigeten kimondani a boldogító igent, és eltölteni álmaink nászútját. Főleg, ha ez a sziget mindössze kétórányi repülőútra található, a Földközi-tenger szívében.

Málta és Gozo szigete igazán változatos helyszínekkel, romantikusabbnál romantikusabb éttermekkel, szállodákkal, palazzókkal és tengerparti helyszínekkel várja az ifjú párokat. A szigeteken a luxusszállodáktól a rusztikus farmházakig, a nyüzsgő és közismerten biztonságos éjszakai élettől a világtól elzárt, csendes üdülőkig, a kulturális programoktól történelmi látnivalókon keresztül különféle izgalmas sportlehetőségig minden megtalálható. Sőt még több is.

Néhány éve már arra is lehetőség nyílik, hogy ne csak a nászutat, de az esküvőt is Máltán tarthassuk.

Máltán igen egyszerű az ehhez kapcsolódó adminisztráció, legyen szó polgári vagy templomi esküvőről. Egyre több máltai utaztató specializálódott máltai esküvők szervezésére és lebonyolítására. Az ifjú párok nagyon sokféle „esküvői csomag” között válogathatnak. Lehet az tradicionális máltai, romantikus, elegáns, luxus-, vagy akár egy néhány fős minimálesküvő is. Ki hogyan szeretné.

Málta barokk plébániatemplomainak eleganciája és ragyogása gyönyörű környezetet biztosít a különleges naphoz, a meghittségre és intimitásra vágyók számára pedig az elbűvölő vidéki kápolnák egyike lehet az eszményi helyszín. Ugyanakkor más felekezetekhez tartozó párok is könnyen megtalálhatják álomesküvőjük ideális színterét. A polgári esküvőt választók csodálatos kültéri és beltéri helyszínek végeláthatatlan sorából választhatnak. Málta változatos és színes történelmének köszönhetően számos érdekes rendezvényterep merül fel lehetőségként, amelyek nem korlátozódnak csupán a szállodákra és templomokra. A pompára vágyók imádni fogják a fenséges kertekkel körülvett hatalmas barokk palotákat, a rusztikusabb stílust kedvelők pedig gyönyörű farmházak közül választhatnak Gozó különleges tájain. A természet szerelmeseinek Málta csodálatos sziklás partjai és homokos strandjai biztosíthatnak egyedülálló hátteret az eseményhez.

Mindehhez nem kell mást tenni, csak eljuttatni a szükséges papírokat az arra specializálódott irodáknak, és ők mindent megszerveznek a meghívóktól az anyakönyvvezetőn, a templomi ceremónián át a lakodalomig, beleértve szállást, helyszínt, programokat, sőt még a nászutat is.

Újdonság, hogy a Máltán házasságot kötő külföldi párok már a Szerelem Fáját is elültethetik Máltán, mely nemcsak életük nagy napjának állít örök emléket, de egyben a bolygó jövőjéért is tesznek valami fontosat. Az ifjú házasok nevét, az esküvő időpontját belevésik egy szív alakú táblába, amit a fára erősítenek, az ültetésről készült kép és emléklap pedig hazavihető.

Tudj meg mindent a máltai esküvőkről!

Legyél az első hozzászóló "Málta és a Szerelem Fája" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*