Élményparkká alakult az egykori kohászati üzem

Az egykori kohászati üzem helyszíne ad otthont, a 2,5 milliárdos beruházásnak Ózdon. A héten került átadásra a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és Digitális Erőmű.

2011 decemberében született a megállapodás Ózd, valamint a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet között, mely szerint a kulturális értékek elhelyezésére és megőrzésére szolgál majd a 7000 négyzetméteren elterülő egykori kohászati gyárépület. Az átalakított üzem a közel múltban került átadásra. Jelenleg oktatási, kulturális, kutatási, módszertani központ működik a gyár területén, illetve kialakítottak egy Digipédia elnevezésű alkalmazási részleget, valamint egy hatalmas méretű közösségi teret és egy kiállító helyiséget. A pincerész ad otthont a Digitális Kárpát-medence című kiállításnak és filmstúdiót rendeztek be a valamikori Fúvógépházban.

A megnyitón, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, az ózdi projektet kulturális és turisztikai jelentőséggel méltatta. A magyar filmek és a filmgyártás hosszú évtizedes munkásságát vonultatja fel és őrzi meg a kiállítás. A kormányzat a későbbieknek is támogatja az élménypark működését, évi 250 millió forinttal.

A központ mindezek mellett digitális tanórák készítésének ad otthont, amely szinte minden digitális eszközről elérhető, illetve helyszínéül szolgál majd egy OKJ-s képzésnek, amelyek távmunkára ad képesítést.

Legyél az első hozzászóló "Élményparkká alakult az egykori kohászati üzem" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*