Turistaházzal és kilátóval gazdagodott a Hármashatár-hegy

A Hármashatár-hegy újabb turisztikai látványossággal bővült az idelátogatók számára. A Pilisi Parkerdő Zrt. legújabb közjóléti beruházásával a Turistaházat és a Guckler Károly Kilátópontot adták át.

A 2010 óta tartó közjóléti fejlesztésben, 15 milliárd forintos beruházás valósult meg az állam 22 erdészetében. Ez idő alatt 40 új kilátót, 16 szálláshelyet, 9 erdei iskolát és száznál is több erdei kiránduló- és pihenőhelyet alakítottak ki, ezenfelül felújítottak 12 kilátót, 50 szálláshelyet, 20 erdei iskolát és 60 kiránduló- és pihenőhelyet. A társaság törekvése, hogy a gazdasági és a védelmi funkciókat megőrizve, magas színvonalon szolgálja ki a turistákat.

A 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Hármashatár-hegy rendezvényközponttal, étteremmel, erdei iskolával, kilátóponttal és a vendégek igényeit kielégítő turistaházzal várja a természet szerelmeseit.

A Turistaházban 38 férőhely áll rendelkezésére mind a családoknak, mind az iskolás csoportoknak. A vendégek 12 kétágyas, 1 nyolcágyas és 1 hatágyas szobát vehetnek igénybe.

Az átadón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is részt vett. Hangsúlyozta a természetben eltöltött idő fontosságát, mind a testi-lelki egészségünk és az erdők megóvása érdekében.

Legyél az első hozzászóló "Turistaházzal és kilátóval gazdagodott a Hármashatár-hegy" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*