Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Erhardt Zoltán, az Erhardt Étterem és Panzió Sopron tulajdonosa

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a szállodák, az idei szezonban, az általunk megkérdezett hotelekben.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

A januártól március közepéig tartó időszak kicsit mindig csendesebb, ennek ellenére a hétvégéken és az ünnepnapokon sok vendéget köszönthettünk családi panziónkban****. Az üzleti utazás is megélénkült, nem tért vissza a korábbi évek szintjére, de határozottan pozitív irányba mozdult, régi partnercégek jelentkeztek be ismét, hogy igénybe vegyék szolgáltatásainkat.

Családi- és elmaradt céges rendezvények színesítették a szürke februári napokat, illetve séfünk, Kocsis Patrik regionális degusztációs menüjére figyeltek fel a magyar- és külföldi gasztroturisták is. Helyi- és regionális alapanyagokkal készül az 5+2 fogásos menü, válogatott soproni- és magyar borok kíséretével. A 2,5 – 3 órás gasztroprogram már most nagyon népszerű a vendégeink körében.

Kocsis Patrik séf és Erhardt Zoltán

Sokan érdeklődnek soproni bortúrák iránt, kisebb, kevésbe ismert pincéket keresnek, próbálunk nekik segíteni, a kóstolókat leszervezni. Összességében örülünk, hogy ismét van kereslet, megmozdultak az emberek, szeretnének minőségi kikapcsolódást, élményeket!

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

Már az elmúlt év őszén kiegészült Kézműves Pékségünk egy újabb, kisebb egységgel. Mobil pékautónkat fix helyre telepítettük le Sopron egy forgalmas helyén. Így azokhoz a vásárlóinkhoz is eljutunk, akiknek munkaidejükből adódóan megfelelőbb a délutáni nyitvatartás.

Kovászos kenyér

Termékfejlesztésünk folyamatos, újfajta lisztekkel is próbálkozunk, most éppen a kövön őrölt, teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér és kakaóscsiga a legnagyobb sláger. A klasszikus pékség-termékek is töretlen népszerűségnek örvendenek, mint a rétes, túrós batyu, szilvalekváros bukta. Hamarosan itt a Húsvét, jön a kalács-szezon, akár medvehagymával ízesítve!

Éttermünk a napokban nyitja meg új kerthelyiségét. Egy, az időjárás viszontagságait kiküszöbölő megoldással, (téli) Nyárikerttel várjuk március közepétől vendégeinket. Mi magunk nagyon büszkék vagyunk már most a kert szépségére, a kialakított enteriőrre. Reméljük, hogy a vendégeink is hasonlóan éreznek majd az asztaloknál üldögélve.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

Az említett kisebb borászatok közül az étterem utcájában két helyszínt is tudunk már javasolni a borkóstolásra vágyóknak. (Zachár és Steigler pincék) Szintén a Balfi úton áll a Zettl-Langer Magángyűjtemény Lakásmúzeuma, mely igazi kuriózum, a család a múzeumban élve tölti a hétköznapokat, bejelentkezésre szívesen bepillantást enged a régmúlt idők soproni polgárainak életébe.

A belváros a szépsége mellett a Macskakő Gyermekmúzeummal, a Tűztoronnyal, a szökőkutakkal is remek programlehetőség, illetve a felújított Szent Mihály templom és a Deák-téren álló Lenck-Villa megtekintése is „kötelező” program. Egy finom fagylaltra, csokoládékóstolóra a legjobb hely a Harrer Csokoládéműhely. Számos speciality kávézó várja a városnézésben megfáradt kirándulókat. Az Egyetem Botanikus kertje a csend és a természet világa, karnyújtásnyira a belvárostól.

A Soproni Parkerdőben a Károly-Kilátó mellett az Erdő Háza is megnyitotta kapuit. Természetes élőhelyükön tekinthetők meg az erdő állatai, az interaktív játékok nemcsak a kicsiket, az idősebb korosztályt is kitűnően szórakoztatják.

Tágabb környezetünkben érdemes ellátogatni Fertőrákos, Fertőboz borászaihoz, fürödni a hegykői termálvízben, és megkóstolni egy (két)jó pálinkát az 1CSEPP Pálinkafőzdében. Fertődön az Esterházy-Kastély várja a látogatókat. Aki a nyugalmat keresi az egykori hidegségi Papkertben igazi zöld-oázisra talál.

Milyen szezonra számítanak?

Belföldi és külföldi, jellemzően európai turisták érkezése várható. Jó szezonra számítunk, ismét lesz VOLT Fesztivál, ami nagyon erős vonzerőt jelent a térségnek! És ha egyszer a muzsika elindul, a társaság kitart! Január 31-ig – karácsony kivételével – minden nap várjuk a szolgáltatásaink iránt, és Sopron iránt érdeklődő vendégeinket!