Emeletes buszokon a bécsi Duna-sziget Fesztivál

Duna-sziget Fesztivál © Schaub-Walzer / PID

A vírushelyzet miatt az idei Duna-sziget Fesztivál is kompromisszumokra kényszerült, ezt a kihívást azonban nagyon leleményesen oldották meg a szervezők. A Fesztivál nem marad el, csak átalakul; idén emeletes buszokon szállítják házhoz a művészetet.

A Duna-sziget Fesztivál Európa legnagyobb, ingyenesen látogatható szabadtéri kulturális rendezvénye, amely már harminchét éve rengeteg látogatót vonz az osztrák fővárosba. Általában – nevéből fakadóan – a bécsi Duna-szigeten rendezik meg, és különféle neves fellépőkkel és egyéb programokkal várják az érdeklődőket, három napon át. A neves esemény azonban idén rendhagyó keretek között valósul meg, emiatt pedig minden bizonnyal a leghosszabb szabadtéri fesztivál nevet is kiérdemelheti.

Július 1. és szeptember 20. között, nyolcvan napon keresztül mind a huszonhárom bécsi kerületben pop-up rendezvényeket szerveznek. Mintegy kétszázötven fellépés lesz majd, száz különleges műsorral, ahol kizárólag helyi művészek adnak koncertet, olvasnak fel, vagy készülnek szórakoztató műsorokkal, minden generáció számára. A nyitott színpad egy emeletes busz tetején kap helyet, amely utcák, terek és parkok között ingázik, de időnként zártabb helyeken, mint például remízekben is feltűnik majd. A nagy tömeget elkerülendő, az egyes események helye és ideje csak nem sokkal a fellépés előtt derül ki. Hogy a sziget-élmény mégse maradjon ki teljesen, szeptemberben sor kerül majd három nagy záróeseményre, azonban a belépők számát 1250 főben korlátozzák.