Épül a traim-train

Ideiglenesen lezárják a szegedi Sándorfalvi úti közúti útátjárót a Szeged-Hódmezővásárhely közötti tram-train beruházás pályaépítési munkálatai miatt.

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszon épül Magyarország első integrált villamos és nagyvasúti tram-train rendszere. A kivitelezési munkálatok miatt július közepétől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják Szegeden a Sándorfalvi út és a Szeged-Békéscsaba vasútvonal keresztezésében található útátjárót – tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkavégzésre 2019. július 15. és 2019. augusztus 13. között kell számítani.

Ebben az időszakban a Sándorfalvi út és a Szeged-Békéscsaba vasútvonal keresztezésében található útátjárót teljes szélességében lezárják a közúti forgalom elől. Figyelemmel a lakossági igényekre, a környékbeliek közlekedésének megkönnyítése érdekében az átjáró területén a gyalogos- és kerékpáros forgalmat az építési időszak alatt is biztosítják. A gépjárművezetők számára a lezárás ideje alatt az M43-as autópálya érintett szakaszát (8. és a 11. kilométerszelvények között: Szeged észak, Sándorfalva és Hódmezővásárhely, Szeged-Felsőváros) jelölik ki kerülőútként.

A lezárás ideje alatt a kivitelezést végző vállalkozó vágánybontási-, alépítményi-, majd felépítményi, valamint vágányszabályozási és útépítési munkákat is végez. A tram-train új vonala a meglévő szegedi 1-es jelzésű villamosvonalból ágazik ki. A vonal a MÁV Zrt. 135-ös számú vonalán mintegy 22 kilométeres nagyvasúti pályáján folytatódik, amely teljesen átépül és bizonyos szakaszokon – ahol a vasútüzem megköveteli – a második vágány is kiépül.