Erős szezont zárt a legnagyobb magyar belföldi szállodalánc

A Hunguest Hotels vidéki egységeiben idén dinamikusan nő a magyar vendégektől származó árbevétel, köszönhetően az általánosan jobb jövedelmi viszonyoknak, valamint a belföldi turizmust élénkítő Szép-kártyának – írta a Magyar Nemzet.

Hülvely István vezérigazgató a lapnak elmondta: ugyanazon szállodákat vizsgálva a múlt évhez képest közel nyolc százalékkal magasabb nettó árbevételt tudhat már maga mögött a szállodalánc erre az esztendőre. A nyaralási időszakban érezhetően nőtt a belföldiek részvállalása a forgalomból, a tavalyinál többet költöttek a magyar turisták, akik idén az árbevétel 60 százalékát adták – tette hozzá a vezérigazgató, megjegyezve, hogy a belföldi és a külföldi vendégek esetében is sikerült érzékelhetően növelniük az átlagárakat.

A külföldiek többsége a környező országokból érkezik a Hunguest-szállodákba, évek óta Csehország vezeti a listát, megelőzve – sorrendben – Németországot, Romániát, Ausztriát, Szlovákiát, Lengyelországot és Szerbiát.

A szakember szerint várakozásaiknak megfelelően a Szép-kártya forgalma jelentősen megugrott 2019-ben a cafeteriaelem kedvező adózási szabályai miatt. A Hunguest Hotelsnél az év első nyolc hónapját vizsgálva a tavalyi bázisidőszakhoz képest több mint 30 százalékkal nőttek a kártyákról beváltott összegek. Megjegyezte: a vendégek átlagos tartózkodási ideje a belföldiek esetén három éjszaka volt a hotelekben, míg a messzebbről és inkább gyógyüdülési céllal érkező német vendégeknél például a 8-10 éjszaka a jellemző.