Újabb lökést kap Nyíregyháza wellness-turizmusa

Fotók: Trifonov Éva

Egy jelképes belépőkártyát kapott a Hunguest Hotels Hungary vezérigazgatója, Nyíregyháza polgármesterétől. Ezzel lezárult a négy csillagos szálloda két éve zajló építése, szépítése, és az üzemeltetőé a terep.

A szabolcsi megyeszékhelyen a Modern Városok Program forrásaiból korszerű, minden igényt kielégítő négy csillagos szálloda épült, amely 123 szobával, 250 vendéget tud fogadni. A hotel közvetlen, fedett összeköttetéssel bír a gyógyvizes élményfürdővel és méltán népszerű Nyíregyházi Állatparktól is csak néhány perc séta választja el. Nyíregyházán nem volt még ilyen minőségű szálláshely. A hotel október végén megnyitott, azóta volt olyan hétvége, amikor telt házzal üzemelt. A végleges arculatát azonban ennyi idő alatt még nem nyerte el, folyamatosan szépítik annak érdekében, hogy a vendégek számára feledhetetlen legyen az itt töltött idő. A hotelt már hat nagy, országos konferenciára lefoglalták.

A Hotel Sóstó a Modern Városok Program forrásaiból összesen 4 milliárd forint felhasználásával épült fel. A kivitelezői nyíregyházi vállalkozók voltak. Az önkormányzat azért támogatta a beruházást, mert úgy vélik ezzel lehet élénkíteni a megyeszékhely wellness és konferenciaturizmusát.

Az új Hunguest Hotel Sóstó épülete 9032 négyzetméter nettó alapterületen helyezkedik el, szobák mellett 145 fős étterem (terasszal 195 fő), több mint 200 főt befogadó, szekcionálható konferenciaterem, mini wellness és fitnesz, látványbár, gyermek élménysziget, a lobby-ban business sarok és ajándékbolt áll majd a vendégek rendelkezésére. A szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló is tartozik. A szálloda átadása az üzemeltető Hunguest Hotels Zrt., részére 2019. október 7-én megtörtént, a projekt ünnepélyes lezárása 2019. november 19-én lezajlott.