Európa 25 legkedveltebb úti célja

A híres Tower híd a Temze fölöttA híres londoni Tower híd a Temze fölött

Vajon melyek Európa legkedveltebb úti céljai? A Tripadvisor az aktuális foglalási számok és az értékelések minősége, valamint az érdeklődés gyakorisága szerint összeállította idei listáját, és örömmel jelenthetjük, hogy a TOP 25-ben Budapest is benne van! Hogy hányadik helyen, az mindjárt kiderül a listából, amelyben lesznek még egyéb meglepetések is, mint például, hogy fővárosunk ki mindenkit utasított helyezésével maga mögé (hogy mást ne mondjunk: a gondolás, világhírű Velencét!).

Elmondhatjuk, hogy bár lassan, de végre itt az igazi tavasz, gyakrabban süt ránk a nap. Emelkedik a hőmérő higanyszála, s napról napra vele együtt az utazási kedv is. De hová, merre menjünk? Segítségünkre lehet ebben a Tripadvisor Európa legkedveltebb úti céljainak 25-ös listája is.

Íme a “Tripadvisor Travellers´Choice Awards” aktuális felsorolása, amelyben Európa TOP 25 városa illetve szigete szerepel, a szállodai szobafoglaló utasok ízlése alapján.

Európa legkedveltebb úti céljai

 1. London

London a világ turisták által legtöbbet látogatott városa. Évente kb. 16 millión látogatnak ide

London – a turisták által legtöbbet látogatott város világon. Évente kb. 16 millión látogatnak oda

Nagy-Britannia szíve és fővárosa, a Temze partján fekvő London gigantikus kínálattal árasztja el az oda látogatókat, mind a kultúra, mind a gasztronómia, mind pedig az éjszakai bárok, pubok és klubok terén. Bár London még mindig nagyon drága, mégis megéri, talán azért is, mert sok-sok musical előadás között is válogathatunk.

 1. Párizs

Az Eiffel-torony Párizs és egyben Franciaország legfőbb jelképe.

Az Eiffel-torony Párizs és egyben Franciaország legfőbb jelképe

Az Eiffel-torony alatt kettesben egy bagettet és egy kis vörösbort elfogyasztani, igazán romantikusan hangzik. Aki jól bírja gyalog is a kilométereket, és keresztül-kasul bejárja Párizst, hamar észreveszi, hogy a “szerelem városa” még sok-sok egyebet is kínál, mint pl. egy sétát Belleville-ben, a munkásnegyedből művésznegyeddé vált városrészben, vagy a művészetek múzeumában, a Louvre-ban, a kihagyhatatlan a Montmartre negyedet, melynek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra – ez maga a híres párizsi savoir-vivre, amelyet talán úgy fordíthatnánk le találóan, hogy “élni tudni kell”.

 1. Róma

A Forum Romanum még ma is sejteti látogatóival, hogy micsoda hatalmas és pazar hely volt anno az antik Róma

A Forum Romanum még ma is sejteti látogatóival, hogy micsoda hatalmas és pazar hely volt anno az antik Róma

Aki szereti a kultúrát és a történelmet, az Rómában azonnal otthonosan érzi magát. A világ antik központja a Vatikánnal, a Sixtusi-kápolnával, a Colosseummal és a Forum Romanummal, valamint a számolatlan mennyiségű templommal együtt az attrakciók bőségkosarát kínálja. Nem is csoda, hogy az “örök város” a turisták egyik soha meg nem unható kedvence.

 1. Kréta szigete

Kréta szigete nemcsak kulturális látványosságokat, ásatási helyeket rejt, hanem csodálatos tengerparti stradokat is kínál, mint pl. itt a Falasama Beach-en

Kréta szigete nemcsak kulturális látványosságokat, ásatási helyeket rejt, hanem csodálatos tengerparti strandokat is kínál, mint pl. a Falasama Beach-et

A Földközi-tengerben fekvő Kréta Görögország legnagyobb szigete, amely a Knossos-i palotával gyakran látogatott látványosságot nyújt, de hófehér álomszerű strandjai és a kellemes szigeti túrák is idecsalogatják a turistákat.

 1. Barcelona

Barcelona legjellegzetesebb épülete az Antoni Gaudi által tervezett Sagrada Familia katedrális

Barcelona legjellegzetesebb épülete: az Antoni Gaudi által tervezett Sagrada Família katedrális

Barcelona – Madrid után – Spanyolország második legnagyobb városa és Katalónia fővárosa, amely közvetlenül a Földközi-tenger partján terül el, és felüdítő strandjai mellett lüktető éjszakai életet és két fontos látványosságot is kínál, amelyet minden Barcelonába látogató vendégnek legalább egyszer látnia kell: a híres La Sagrada Família katedrálist és a Park Güell-t – mindkettő Antoni Gaudi spanyol építész alkotása.

Az első 5 után lássuk a többi helyezettet is:

 1. Prága
 2. Isztanbul
 3. Szentpétervár
 4. Lisszabon
 5. Amszterdam
 6. Budapest
 7. Berlin
 8. Mallorca
 9. Teneriffe
 10. Firenze
 11. Szantorini
 12. Korzika
 13. Rodosz
 14. Velence
 15. Edinburgh
 16. Madeira
 17. Dublin
 18. Málta
 19. Göreme
 20. Moszkva

A közelmúltban történt terrortámadások és a jelenlegi törökországi feszült helyzet miatt, valamint ebből következően a turisták csökkenő száma miatt igen valószínű, hogy Isztambul és Göreme jövőre erősen lejjebb fognak csúszni a rangsorolásban.

Nos, akkor lehet választani az “étlapról”!

– kst –

Legyél az első hozzászóló "Európa 25 legkedveltebb úti célja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*