Európai óriás Siófokon

Az egyedülálló óriáskerék 2000-ben mutatkozott be a hannoveri világkiállításon, azóta pedig Európa városait járja. Idén Siófok a hatodik település, ahol fogadja a látogatókat ez a közel 70 méter magas, 400 tonnás szerkezet. A monstrum elképesztő méreteit jól mutatja, hogy össztömege egy Boeing 747-es súlyával vetekszik, magassága pedig akkora, mintha két tíz emeletes panelházat raknánk egymásra. Az óriáskerék kábelei kifeszítve 2 km hosszan nyúlnának el, ez annyit jelent, hogy a Tihanyi-félszigettől lazán átsétálhatnánk rajtuk a túlpartra.A keréken ülve 70 méteres magasságból csodálhatjuk meg a Balaton legszebb tájait. A 10 perces utazás alatt láthatóvá válik a tihanyi apátság, a völgyhíd, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi- dombság, a siófoki víztorony és szinte az egész Balaton. 

A nem mindennapi látványosságra felülhet bárki, aki június 25. és augusztus 9. között ellátogat a Siófoki Nagystrandra. Az óriáskerék 40 kabinja között akadálymentesített fülke is található, este pedig 30 000 színes égő varázsolja még hangulatosabbá a hatalmas szerkezetet. Az óriáskerék, a Balaton legújabb szenzációja a tó 4G lefedettségét a közelmúltban megteremtő Vodafone támogatásával kerülhetett Siófokra, mondta Baráth Péter a mobilszolgáltató márkaigazgatója.

„Az elkövetkező időszakban alighanem a balatoni fényképek egyik legnépszerűbb szereplője lesz az óriáskerék, s a képek – részben a Vodafone 4G hálózatán keresztül – szerte a világba eljutnak majd, még szélesebb körben bemutatva a Balaton szépségeit. Ha valakinek még nem volt alkalma a Balatont és környékét madártávlatból szemügyre venni, akkor ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget, és mindenképpen „kerekezzen” egyet. 

Legyél az első hozzászóló "Európai óriás Siófokon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*