EuropeSpa Med minőségben fürdőzhetünk Bükfürdőn

Bükfürdő neve, a tradíciók okán is, az elsők között kerül szóba gyógyhelyeink között. De a legendás fürdőhely ma már nemcsak a gyógyvízről szól. Miként a gyakran használt SpaBük elnevezés is mutatja, Bükön már minden generáció számára élményt kínáló medencék, csúszdák, szolgáltatások is várják a vendégeket.

Nagy elismerésben részesült a közelmúltban a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum. A Büki Gyógyfürdő Zrt.-t 2017 elején vette górcső alá az Európai Fürdőszövetség, amikor a független bizottság szakemberei a gyógy-, wellness- és étkeztetési szolgáltatások mellett a műszaki állapotot is felmérték. Mivel a fürdő minden tekintetben sikeresen teljesített, elnyerte a kiemelten jó minőségű szolgáltatást nyújtó gyógyhelyeknek ítélt nemzetközi elismerést, az EuropeSpa Med díjat.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, és Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára

Ez az elismerés is azt igazolja, hogy az egyedi összetételű gyógyvízkinccsel rendelkező, idén fennállásának 55. jubileumát ünneplő Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Európa-szerte ismert gyógyfürdővé vált.

A történet közel száz esztendeje kezdődött – s tulajdonképpen a fürdő egy szerencsés véletlennek köszönheti létét. Az 1920-as években megkezdett, majd az 50-es években folytatott kőolajkutató fúrások eredményeként 1957-ben, 1282 méter mélyről, 65-70 méteres vízoszlop tört a felszínre. Az 58 °C-os, 15 000 mg/l ásványi anyagot tartalmazó kincs új fejezetet nyitott Bük és a környező települések életében. Az igazi sikertörténet 1962-ben, az első, részben fedett medence átadásával kezdődött. 1965-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyvízzé minősítette a büki termálvizet, majd 1973-ban körzeti jellegű gyógyfürdővé a területet, 1979-ben pedig országos jelentőségű gyógyhellyé nyilvánította Bükfürdőt. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a fürdőkomplexum ma már 34 medencével rendelkezik.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_1004

Gyógy- és strandfürdő

A gyógy- és strandfürdő 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkterületen, fedett, félig fedett és nyitott medencékkel csábít fürdőzésre. A gyógyvizes medencék 32–38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26–28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_1315

Az ingyenes csúszdakomplexum négy pályája, melyből minden korosztály kiválaszthatja az igényeinek és bátorságának megfelelőt, felejthetetlen élményeket kínál. Az anakondacsúszda hosszasan kanyarog, a hirtelen esésű kamikaze a bátrabbaknak ajánlott, a családi csúszdán akár többen is csúszhatnak egyszerre, míg az egyedülálló hagymacsúszdán centrifugaszerűen pörögve érkeznek a vízbe. A fürdő télen-nyáron ideális helyszín a feltöltődésre. Pihenőtéri épület is várja a kikapcsolódni vágyókat a fürdő parkjában, ahol a vendégek a természet közvetlen közelségében adhatják át magukat a tökéletes pihenés élményének. Az épület az ingyenesen használható pihenőágyak mellett játékokkal, társalgósarkokkal, fűtött pihenőfelületekkel, baba-mama szobával áll a kényelem szolgálatában. Az elkülönített terek, az emeleti galériák pihenőterei és a kültéri pihenő-napozó teraszok mind-mind az intimitást, a nyugodt pihenést és a kellemes kikapcsolódást segítik elő.

A mozgás híveit sportpályák (strandröplabda-, lábtenisz-, tollaslabda-, füves kispályás labdarúgópálya, streetballpálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztatóprogramok várják.

Élményfürdő minden korosztály számára

Az egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt, a sodrófolyosó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence pedig felejthetetlen élményt ígérnek. A kellemes kikapcsolódást szolgálja még a félig fedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött, négyrekeszes medence is. Az élményfürdő tágas pihenőterekkel szolgálja a vendégek pihenését, a gyermekeket pancsolómedencék és egy három elemből álló beltéri élménycsúszdarendszer várják.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_9464x

A beltérből induló és a fürdő falain kívül tekergő élménycsúszdák fény- és színeffektjei még különlegesebbé és vidámabbá teszik a száguldást.

Szaunavilág

A szaunázás szerelmeseit a 200 személy együttes befogadására alkalmas, exkluzív Szaunavilág várja, melyben tepidárium, gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördögszauna fogadja a lazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről fedett szaunapihenők és hangulatos szaunakertek gondoskodnak. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri és beltéri jakuzzik teszik tökéletessé a szaunázás élményét.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_7258

Wellness Centrum

A Wellness Centrumban kiváló szakorvosok felügyelete mellett végzett wellness- és fitneszkezelések szolgálják az egészség megőrzését. A relax- és egzotikus masszázsokon túl többek között medical fitness, sókabin és thermo spa kezelések járulnak hozzá a tökéletes kikapcsolódáshoz.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_7155

Fizioterápiás Intézet

A gyógyvíz jótékony hatását a Fizioterápiás Intézetben alkalmazott tradicionális és modern terápiás eljárások széles skálája egészíti ki. Elismert orvosok és szakképzett gyógyszolgáltatók gondoskodnak arról, hogy vendégeink ideális körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek.

Termál Gyógykemping

A bükfürdői Termál Gyógykemping páratlan szépségű természeti környezetben fekszik, ahol az árnyas fák, a csaknem háromhektárnyi terület biztosítja a feltöltődést.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_7017

A fürdővel közvetlen összeköttetésben álló, egész évben nyitva tartó, háromcsillagos kemping 166 beállóhellyel rendelkezik. A korszerűen felszerelt létesítményben főzési lehetőséget biztosító konyha, mosó- és szárítógép, áramcsatlakozás, modern szociális blokkok találhatók. A kemping lakói belépési lehetőséget kapnak a fürdő területére, akár naponta többször is igénybe vehetik a gyógy- és strandfürdő szolgáltatásait.

Újabb fejlesztések

A büki fürdő már idén nyáron is sok újdonsággal várja a legkisebbeket. A gyerekek medencéjében a most létrehozott élményelem, a cápabarlang, illetve Toboz Ottó vizes játszótere is színesíti a fürdőzést és a szórakozást.

render_bukfurdo_41

A nyáron készül el a fürdő új, elegáns főbejárata, amely a fürdő és a medencék megközelíthetőségét is könnyebbé teszi. Ősztől pedig megkezdődik a nagy gyógymedence-felújítási program, amelynek keretében teljesen megújul a nagyon kedvelt Szent Kelemen medence és környezete. A legnagyobb arculatváltás pedig a januári felújítás után következik el, amikor a teljes fedett gyógyfürdő-medence tér – beleértve a csarnokot, a burkolatot, az öltözőket – megújul.

A víz kémiai jellemzői

Alkálihidrogén-karbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú gyógyvíz, rendkívül magas (15 000 mg/l) ásványianyag-tartalommal.

CSEPREGI_PHOTOGRAPHY_0968

Gyógyjavallatok

Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére. Hatékonyan alkalmazható: meszesedés (spondylosis), porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus ízületi gyulladás, köszvény, lágyrész-reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén. Ivókúra formájában is alkalmazható krónikus gyomorhurut, fekélybetegség és emésztési zavarok gyógyításánál, az osteoporosis megelőzésére, kezelésére.

Legyél az első hozzászóló "EuropeSpa Med minőségben fürdőzhetünk Bükfürdőn" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*