Szemtől szemben Dubaj állatvilágával

Dubaj állatvilága nem csak tevékből és sólymokból áll, bármennyire is ez a kép él a köztudatban. Az utazó meglepődve tapasztalja, hogy ezen az éghajlaton is gazdag, színes, változatos állatvilág várja a látogatókat, ezért ha már egyszer Dubajban járunk, akkor mindenképpen érdemes megismerkedni nemcsak a régió egzotikus, vadon élő állataival, de a dubaji állatparkok lakóival is.

Dubai teknős rehabilitációs projekt

A Burj Al Arabtól nem messze található a Teknős Rehabilitációs Központ, ahová még belépőjegyet sem kell előre váltani. A látogatás, és a szerdánkénti teknős etetés ingyenes esemény. A mentőprogram célja a gyógyult teknősök visszaszoktatása, s a program sikerességét jelzi, hogy az évek során 560 gyógyult teknős kapott új esélyt.

A critically endangered hawksbill turtle 1-1

A Lost Chmabers akvárium

Dubaj a legek hazája, ezért az sem meglepő, hogy itt Atlantisz elveszett városa is megelevenedik – az óceán élővilágát kedvelők számára a Lost Chambers akvárium lehet ennek az atlantiszi kirándulásnak a fő látványossága.

lost chamber

Lélegzetelállító pillanatokat élhetünk át a cápákkal úszás alatt, a delfinekkel való találkozáskor vagy akár az oroszlánfókával közös „szelfizéskor”. A kevésbé kalandvágyók kikapcsolódásként jógaoktatáson vehetnek részt, miközben az üvegfalon túli tengeri élővilágban is gyönyörködhetnek.

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

Ez a menedékhely tökéletes a madarak megfigyeléshez és persze a fényképezésükhöz. Az élénk rózsaszínben pompázó flamingókról készült képeken úgy tűnik, mintha lebegnének a madarak. A Ras Al Khor Vadrezervátum ideális hely piknikezéshez is, és ha szerencsénk van, akkor a környék kisebb, az ember társaságát kedvelő madarait is jóllakathatjuk.

Ras Al Khor Wildlife

Platinum Heritage Private Falconry

A sólyom az erő és bátorság jelképe, és egyben az Egyesült Arab Emírségek nemzeti madara is. Dubajban a Platinum Heritage nevű magán solymászat rendelkezik a világ leghíresebb és lekeresettebb sólymaival. Ha elég bátrak vagyunk, akkor itt testközelből ismerhetjük meg ezt a fenséges, királyi madarat.

Platinum Heritage Private Falconry

Pingvinek a Ski Dubai-ban

Dubajban nem éppen őshonos állat a pingvin, így hát a „legek rekordere” Dubaj, megépítette a hideg éghajlaton élő pingvineknek is az ideális élőhelyet. Ha már unalmas, hogy csak az üvegfalon túl láthat pingvint, akkor a Ski Dubai a megoldás! Mert itt nem csak testközelből ismerkedhetünk velük, de akár meg is lehet őket ölelgetni.

snow pinguin at Ski Dubai

A pingvinsimogatás után pedig irány a sípálya.

 

Legyél az első hozzászóló "Szemtől szemben Dubaj állatvilágával" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*