Felhőtlen prémium wellnessélmények az Év felnőttbarát szállodájában

A legnépszerűbb magyar városok közé tartozó Eger már csak csodás történelmi belvárosa miatt is jó választás akkor, ha kikapcsolódásra vágyunk. A maximális relexáció kulcsa pedig Az Utazó magazin az Év felnőttbarát szállodájának választott Imola Hotel Platán, ahol személyesen is megtapasztalhattuk, hogy a folyamatosan megújuló, gasztronómiájában is előbbre lépő szállodában nem csak a szavak szintjén a legfontosabb a felnőttek kényelme.

Ki ne ismerné azt a kedélyes beszólást, ami akkor hangzik el, amikor a gyerekekkel eltöltött nyaralás után a kollégák azzal fogadják az embert a munkahelyén, hogy itt most végre kipihenheti magát. Mert az igazság az, hogy nemcsak azoknak jelent felüdülés a gyerekzsivajmentes pihenés, akik még a gyermekáldás előtt állnak, vagy már felnőttek a gyerekeik. A családosok is csak akkor tudnak teljesen kikapcsolódni, akkor tudják igazán kipihenni magukat, ha néhány napot a gyerekek nélkül, egymásra koncentrálva tölthetnek el.

A négycsillagos Imola Hotel Platánba érkezve rögtön jóleső érzéssel nyugtázzuk, hogy a velünk érkező, a szállodát rendszeresen felkereső baráti házaspárt a törzsvendégeknek kijáró módon üdvözlik a frissen felújított hallban a recepciónál. Miközben a személyzet nemcsak a portán, hanem az egész szállodában kifejezetten kedves és rendkívül segítőkész, azt is megtudjuk, hogy a hotel a folyamatos minőségi fejlődés időszakát éli át. Ennek keretében például a megújuló wellnessrészben kibővült a finn szauna, amelynek nagyobb, akár 25 fős részében hangulatos szaunaszeánszok teszik élvezetesebbé az egészséges időtöltést. Az új jégkút mellett pedig a most elhelyezett baldachinos ágyak is a magasabb komfortérzetet szolgálják. Ezért születnek meg azok az új, prémium szobakategóriák is, amelyek már emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó lakosztályként várják a magasabb igényekkel érkező vendégeket.

A prémiumérzést erősíti az is, hogy a szálloda már eddig is magas minőséget követő éttermében – ahol a félpanziós vacsoránál az asztalnál szolgálják fel az étlapról választható menü fogásait – tovább erősödik a gourmet irányvonal. Az Egri borvidék tradícióit idézve, a venyige nyelvújításkori elnevezése alapján Borágra keresztelt étteremben Kanyó Ákos executive séf a régiós beszállítók kiváló alapanyagaiból összeállított, szezonális fogások mellett a felső kategóriás fine dining éttermekre jellemző degusztációs menü megalkotásával is tovább erősíti az Imola Platán gasztronómiai hírnevét. Az új koncepció jegyében – ahogyan az a világ nagyvárosaiban szokás – a szálloda szinte magába zárkózó étterme a jövőben a ház vendégeinek tökéletes kiszolgálása mellett az utca felé is nyitva, minden Egerbe érkező ínyenc elismert és kedvelt gasztrohelyévé kíván válni.

A 400 négyzetméteres (radonos, illetve kénes gyógymedencével, sófürdővel és jakuzzival is rendelkező) Platán Spa wellneszszel, gasztronómiai kínálatával az Imola Hotel Platán már önmagában is kiváló hely arra, hogy felnőtt vendégei számára gondtalan kikapcsolódást garantáljon. Ezt az élményt teszi teljesebbé az, hogy a hotel közvetlen összeköttetésben áll a gyógy- és sportmedencéivel rendkívül népszerű Egri Termál-és Strandfürdővel. Ahol az 5 hektáron elterülő fedett-nyitott vízi élménybirodalom 13 medencével, sportpályákkal, játszótérrel és a török fürdővel biztosítja a sportos relaxáció örömét.

Ha pedig az est leszáll, a nagy alapterületű, kényelmes szobából a fürdőre vagy a szemközti Eged-hegyre nyíló kilátás teszi teljesebbé a kellemes közérzetet, miközben a hotel zárt garázsában elhelyezett autónkat is biztonságban tudhatjuk. De egy pihentető egri élménytúra persze csak akkor lehet teljes, ha a kellemes vacsorát követően sétára indulunk, hogy Dobó városának belvárosa felé vegyük az irányt. Ahol a középkor örökségét idéző utcákon a szépséges barokk, neobarokk, valamint eklektikus épületek mellett elhaladva magunk is megbizonyosodhatunk arról, hogy miért is tartják Európa barokk gyöngyszemének Eger belvárosát. Ahonnan a jóleső séta után mindössze néhány perc alatt már vissza is érhetünk az otthon megszokott kényelmét ígérő Imola Hotel Platánba.

Kocsis Erika