Félmillió magyar pörgette a horvátországi turizmust

Rekordot döntött 2016-ban a horvátországi turizmus: 16,3 millió belföldi és külföldi vendég összesen 91,3 millió vendégéjszakát töltött el az országban, 11 millió vendégéjszakával többet, mint 2015-ben – jelentette be a napokban Gari Capelli idegenforgalmi miniszter.

A legtöbb turista Németországból (2,3 millió) érkezett, őket a szlovénok (1,4 millió), az osztrákok (1,2 millió), az olaszok (1 millió), a lengyelek (765 ezer), a csehek (697 ezer), a britek (601 ezer), a magyarok (498 ezer), a szlovákok (396 ezer) és a hollandok (391 ezer) követték – adta hírül az MTI.

porec-apartments

A miniszter kiemelte, hogy az utószezonban is nőtt a vendégéjszakák száma. Szeptemberben, októberben, novemberben és decemberben sokkal több turista látogatott az országba, mint például májusban. A tavalyi utószezonban 20 százalékkal nőtt a turisták száma 2015 hasonló időszakához képest.

Az idegenforgalmi miniszter szerint ez annak is köszönhető, hogy sikerült meghosszabbítaniuk a turisztikai szezont 40 szálloda felújításával 800 millió euró értékben, és ugyanennyit terveznek felújítani jövőre is.

A legtöbb vendégéjszakát Dubrovnikban töltötték el, utána Rovinj, Porec, Medulin, Umag, Mali Losinj, Crikvenica, továbbá Funtani és Zágráb következik a legnépszerűbb turisztikai célállomások listáján.

Legyél az első hozzászóló "Félmillió magyar pörgette a horvátországi turizmust" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*