Új év, százezer új autó a hazai piacon

Először a gazdasági válság óta újra százezernél több új személyautót helyezhetnek forgalomba a hazai piacon – ezt jósolják 2017-re a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületénél.

Ha nem is robbanásszerű, de határozott piaci bővülést prognosztizált 2017-re Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke a szervezet keddi sajtótájékoztatóján. Az egyesület elnöke úgy vélekedett, hogy – a válság óta először – újra százezernél több személyautót, körülbelül 102 ezret helyezhetnek forgalomba az idén, ami hat százalékkal haladná meg a 2016-os eredményt.

A szakember szerint az importőrök növekedést látnak valószínűnek, a kishaszon járművek, a buszok és a motorkerékpárok szegmensében is, egyedül a nagyhaszon járművek piacán várnak stagnálást. Ezzel a teljes járműpiacon öt százalékos növekedést, összesen 132400 új jármű eladást prognosztizálnak.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének várakozásai annyiban visszafogottnak tűnnek, hogy tavaly a személyautóknál nagyobb mértékű volt a bővülés a most előrejelzettnél. Az összesítések szerint tavaly 96555 személyautót helyeztek forgalom Magyarországon, 25 százalékkal többet, mint 2015-ben. A Datahouse adatai szerint, amelyeket a távirati iroda tett közzé, Magyarországon a Ford volt a legnépszerűbb, tavaly 15091-et értékesítettek ebből a márkából. A második helyen 11266 darabos eladással a Suzuki áll, míg a harmadik legnépszerűbb autómárka az Opel volt, amelyből 10536 darabot adtak el 2016-ban.

boda

Legyél az első hozzászóló "Új év, százezer új autó a hazai piacon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*