Ferihegy: lebontják a sokat bírált bádogterminált

Már nem sokáig áll a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a diszkont légitársaságokat kiszolgáló, sokat bírált utasforgalmi épület. A most induló fejlesztések során lebontják azt.

Bádogterminál, bádogváró, birkakarám – egyebek mellett így is nevezték az utasok azt az épületet és folyosórendszert amelyet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér terminálja elé húztak fel még évekkel ezelőtt a diszkont légitársaságok kiszolgálására. Sokan és sokat bírálták azt, hogy az utasoknak a termináltól kerítések között kellett kigyalogolniuk a könnyűszerkezetes épületbe, hogy aztán onnan juthassanak el a repülőgéphez.

Most fellélegezhetnek azok, akik nem tudták elfogadni, megszokni ezt a szisztémát. A Világgazdaság értesült arról, hogy már a héten megkezdik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér újabb bővítését, és az első lépések egyikeként elbontják a diszkont-légitársaságok számára ideiglenesen felhúzott utasforgalmi épületet. Az építkezés alatt pedig autóbusszal szállítják a fapados légitársaságok utasait a termináltól a repülőgépükhöz.

A reptéri fejlesztések során kialakítanak egy, a 2B terminálhoz csatlakozó, 220 méteres új utasmólót, és összesen 27 új beszállókapuval és tíz új utashíddal bővül a reptér. A beruházással a jövő nyárra végeznek a tervek szerint. Ide kapcsolódó hír: már javában épül a repülőtéren a termináloktól majd gyalog is elérhető szálloda. A 145 szobás hotel várhatóan még az idén elkészül.

Legyél az első hozzászóló "Ferihegy: lebontják a sokat bírált bádogterminált" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*