Görögországot is elérte a hideghullám

 

Hó az Akropoliszon, mínusz 15 fok Krétán: a téli időjárás két vállra fektette Görögországot is. Az iskolai tanítás szünetel, jó néhány sziget elektromos áram és fűtés nélkül maradt.

A télies időjárás keddre a görög fővárost, Athént is elérte. A görög televízió beszámolója szerint a város közepén is heves hóesés tombolt és a város jelképét az Akropoliszt is hó borítja.

Sok kis falu és sziget a kemény havazás miatt két napja el van zárva a külvilágtól. Megszűnt az áramellátás, ezzel együtt nincs víz és fűtés sem, mert a pumpákat sem lehet működtetni és a vízvezetékcsövek is befagytak.

Euböa szigetén még a vízparton fekvő helységekben is 3 méter magasságig áll a hó. Az Égei tengeren lévő Sporades szigeteken az Alonnios sziget 2800 lakója már a hétvége óta áram- és telefonszolgáltatás nélkül van. A nagy hóteher matt több mint 200 fa kidőlt és magával sodorta a felső-vezetékeket is.

Még Kréta szigetén is elérte a téli hőmérséklet a rekordgyanús mínusz 15 fokot. Kikötővárosokban mint pl. Rethymno, Chania és Heraklion, ahol évtizedek óta nem esett hó, teljesen be van havazva. 

Legyél az első hozzászóló "Görögországot is elérte a hideghullám" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*