Gran Canaria, a kis kontinens

Fotók forrása: Gran Canaria Turismo facebook oldala

A Gran Canaria a Kanári-szigetek 3. legnagyobb és egyben névadó tagja kellemes éghajlatának, természeti szépségeinek, jobbnál jobb strandjainak és kiváló üdülőhelyeinek köszönhetően tökéletes nyaralásra ad lehetőséget.

A „kis kontinensnek” is nevezett csaknem kör alakú sziget 1532 km²-en terül el az Atlanti-óceánban, melyet hegyek, kanyonok, sivatagok, trópusi erdők és a szigeten jelen lévő többféle éghajlat színesít, koronájaként pedig a sziget közepén a Pico de las Nieves vulkán magasodik.

A sziget fővárosa, Las Palmas egy hangulatos igazi kis spanyol város. Városi strandja, a Las Canteras két kilométeres aranyhomokos parttal, nyugodt vízzel és minden igény kielégítő szolgáltatások sorával rendelkezik.

Az idilli kis falvak pedig keskeny utcácskákkal, kényelmes kávézókkal, tradicionális éttermekkel és tipikus mediterrán hangulattal csábítják a turistákat.

Az egyik legismertebb üdülőhelye a Playa del Ingles, ahol a végtelennek tűnő strandot homokdűnék törnek meg, melyek között szélvédett völgyekre találhatunk a tökéletes napozáshoz. Nem mellesleg, aki szórakozásra vágyna, itt akár reggelig is mulathat.

Éljen át egy felejthetetlen nyaralást Gran Canarián!

Legyél az első hozzászóló "Gran Canaria, a kis kontinens" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*