Gyorsabban az Adriára?

A jelenleg fizetőkapus rendszert cserélnék le autópálya-matricákra – legalábbis Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter elképzelése szerint.

Butković úr egy komoly szerkezetátalakításról is beszélt, mely a Horvát Autópályák Vállalat (HAC) és s Rijeka Autópálya Vállalat (ARZ) működését gondolná át. A szakszervezet azonban nem ért egyet a tervekkel.

Véleményük szerint mivel Horvátország nem tartozik a tranzitországok közé, teljesen rendjén van, hogy a mediterrán államokhoz hasonlóan itt is fizetőkapus rendszeren keresztül bocsájtják át az autókat.

A matricák áráról egyelőre nem nyilatkoztak, a miniszter úgy tartja, a változások ilyen korai stádiumában ez még kérdéses. Egybehangzó hírek szerint azonban a pályán beszedett bevételek akkor sem csökkennének, ha azokat matricák váltanák fel.

Mint ismeretes, a horvát autópályákat kezelő vállalatok évek óta fizetésképtelenek, több hitel felvétele után sem javult a helyzet, a kamatok pedig még inkább kilátástalanná teszik a helyzetet.

Abban az esetben, ha a miniszter terve végbemegy, mintegy 800, a kapukban dolgozó ember vesztené el az állását.
 

Legyél az első hozzászóló "Gyorsabban az Adriára?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*