Gyulai hungarikumok tavaszra

Március végén kihagyhatatlan program várja a Gyulára látogatókat: VII. alkalommal rendezik meg a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát.   

sodarlogo_2017

Kolbászgyúrás pálinkakóstolással – ez kell a magyarnak, gondoljuk a kellemes program közepette a Gyulai Pálinka Manufaktúrában.

gyurashoz elokeszitve

Itt azt is megtudtuk, hogy a 2008-ban alakult főzde – az első gyulai pálinkafőzdét 1731-ben megalapító, legendás Báró Harruckern szellemi örökségét folytatva – ízes gyümölcsökből főzi a tiszta, finom, 100%-os párlatokat.

gyukai palinka

A kóstolás 20-22 °C-on történik, így az ital minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke. Erre talán a legjobb bizonyíték a málnapálinka, amelynek kóstolása közben tényleg úgy érezzük, mintha málnát ettünk volna. Miközben a Viharsarok egyik hungarikuma a pálinka, a másik a kolbász.

A miértre nem is kell keresni a választ, hiszen kell-e finomabb, mint a reggel frissen ledarált disznóhúsból, kellő fűszerek – só, bors, pirospaprika, kömény, hagyma – hozzáadásával magunk által összegyúrt, a házigazdák által kisütött, helyi specialitást képviselő kolbász, ami mellett a faragott füstölt sonkára is büszkék a házigazdák.

faragott sonka

Aki a különleges kulináris élményekre kíváncsi, annak kiváló program a gyulai vár lábánál március 31-től április 2-áig, a Gyula System Kft. szervezésében megrendezésre kerülő VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra. Ezzel szemben egy másik kihagyhatatlan programot kínál a Gyulai Várfürdő, amely az Aqua Palota csúszdáival a felnőttek mellett a család minden tagjának tökéletes kikapcsolódást ígér.

Legyél az első hozzászóló "Gyulai hungarikumok tavaszra" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*