Ha hó, akkor Steiermark!

Fotó: Tom Lamm

Az osztrákok bizakodóak, hogy a sok fejlesztés hatására egyre többen választják Steiermarkot – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Steiermark Tourismus és a stájer régiók, Schladming-Dachstein, Murau, Hoch Steiermark, Erzberg Leoben képviselői tartottak a budapesti Hilda étteremben arról, hogyan várják a magyarokat az idei szezonban.

Erich Neuhold, a Steiermark Tourismus ügyvezető igazgatója elmondta, hogy november 8-tól, hétfőtől a 2G-szabály van érvényben a gasztronómiában, a szállodákban, az éjszakai vendéglátásban, a kulturális, szabadidős és sportlétesítményekben, valamint a felvonókon (oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be). A maszkhasználat kötelező a sílifteken, a liftek kapacitását a távolságtartás betartásához igazítják, sorban állásra azonban nem kell számítani. A felvonók korszerűsítésére, új felvonók létesítésére 50 millió eurót költöttek Stájerországban. Kreischbergben külön 40 millió eurót fordítottak fejlesztésekre, járványügyi megelőzésekre.

Fotó: Michael Gletthofer

Erich Neuhold azt is elmondta, hogy 11 különleges „vágyra” építve invitálják Stájerországba az vendégeket:

 • Síelés a tökéletesen karbantartott, érintetlen pályákon
 • Téli túrázás
 • A téli táj felfedezése hótalpakon
 • Sífutás virradatkor
 • Meleg termálfürdő és szauna is várja a vendégeket
 • Romantikus üdülés kettesben
 • Az advent felejthetetlen illata
 • Személyre szabott karácsonyi ajándékok
 • Téli kirándulóhelyek felfedezése
 • Alpesi gasztronómia Steiermarkban
 • Egy pohár jó bor télen is

Stájerország legnagyobb sírégiójában, Schladming-Dachsteinben 123 kilométernyi sípálya és 45 modern felvonó kínál non-stop síélményt. A Ski Amadé sí szövetséghez tartozó síterep a jól ismert Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm hegyeket köti össze egymással. A Planain a nagy forgalom miatt a régi liftet egy vadonatúj 8 személyes ülő felvonóval helyettesítették. A Reiteralmon pedig egy új, hatszemélyes felvonó áll majd a vendégek rendelkezésére. A két fejlesztésre 20 millió eurót költött a sírégió.

Fotó: Tom Lamm

Az Erzberg Leoben kaland- és sport régióban tárt karokkal várják a magyarokat. A régióban a síelés, snowboardozás, sífutás, freeride, hótalpas túrázás egyaránt elérhető. A Präbichl síarénában 20 kilométer tökéletesen karbantartott sípálya várja a síelőket. Az Alpfox sí- és hegyisport-iskola offpiste képzési központja egyedülálló kalandokat kínál a mély hóban síelés szerelmeseinek.

Fotó: mariazellerland-blog.at

A hideg után jöhet a kellemes meleg víz. Az Asia Spa Leobenbe, amelyet Európa legjobb közfürdőjének választottak kiváló erre a célra. A varázslatos „Adventi város” Leobenben lenyűgöző kézműves termékeket és kulináris finomságok egész sorát kínálja. Mariazell híres az adventi vásáráról. Ide is érdemes ellátogatni.