Hamarosan kezdődik a Debreceni Virágkarnevál

Az augusztus 14-én kezdődő, közel egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek művészeti csoportok, akik igazi karneváli hangulatot varázsolnak a cívisvárosbaAz augusztus 14-én kezdődő, közel egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek Debrecenbe művészeti csoportok, akik igazi karneváli hangulatot varázsolnak a cívisvárosba

A Debrecen szó hallatán sokaknak a virágkarnevál jut először eszébe. Az asszociáció nem véletlen, a karnevál a mai napig Debrecen turisztikai kínálatának fontos és megkerülhetetlen eleme, pláne most, augusztushoz közeledve, amikor Debrecen már gőzerővel készül az egyhetes karneváli fiesztára, vagy ahogy mindenki ismeri, a Debreceni Virágkarneválra.

Debrecenben sok minden „nagy”: a templom, az erdő, az állomás és a piac. A jelző, bár nevében nem használjuk, a virágkarneválra is igaz, hiszen nem csak a város, de az ország egyik legnagyobb rendezvénye. A közel egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek művészeti csoportok, akik igazi karneváli hangulatot varázsolnak a cívisvárosba. Debrecen már augusztus 14-én elkezd hangolódni a fiesztára színvonalas koncertekkel, táncbemutatókkal, interaktív gyermekprogramokkal, virágos kiállításokkal és monumentális épületvetítéssel.

Az ünnep augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak Debrecen utcáin.

A több napos karneváli kavalkád nagyszabású arénashow-val, a Karneváléjjel és látványos tűzijátékkal zárul.

A programokat számos sztárfellépő (Deák Bill Gyula, Aranyosi Péter, a Budapest Bár, a Talamba Ütegyüttes, a Hot Jazz Band, valamint A Dal sztárjai), több ezer táncos, Galiba gyermekfesztivál, Cseh Sörkert, food truck show, virágdíszes kerékpáros felvonulás, virágkocsi és oldtimer-kiállítás és megszámlálhatatlan virág teszi még színesebbé.

A karneváli forgatagban, ha még marad időnk és kedvünk, természetesen a további „kötelező” debreceni látnivalókra is érdemes egy kis időt szánni. A Nagytemplom tornyából megcsodálhatjuk a karneváli díszbe öltözött belvárost, a Nagyerdőn százéves fák árnyékában hűsölhetünk, a Déri Múzeum és a Református Kollégium kiállításain megismerhetjük a város kulturális-történelmi örökségét, míg a MODEM nagyszabású „Impressziók” kiállításán eredetiben tekinthetünk meg Monet, Cézanne, Van Gogh és Picasso műveket. Mindehhez a tájékoztatást a Református Nagytemplom mögött található VisitDebrecen turisztikai infó pontban kaphatunk, ahol a karneváli héten babzsákokon is megpihenhetünk vagy klassz Debrecen ajándéktárgyakat vásárolhatunk emlékbe.

A Debreceni Virágkarnevál részletes programja és jegyárai az alábbi  oldalon olvashatók.