Három budapesti szálloda csatlakozik a Marriott jótékonysági programjához

MTI Fotó: Jászai Csaba

A napokban kezdődött a Marriott International You Eat, We Give elnevezésű éves jótékonysági programja, amelynek célja, hogy 2018-ban 400 ezer euróval segítse azon európai alapítványokat, amelyek fiatalokat támogatnak önálló életük és szakmai pályafutásuk kialakításában. A Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott Budapest City Center ismét csatlakozik a szállodacsoport fiatal felnőtteket segítő erőfeszítéseihez, akárcsak a The Ritz-Carlton Budapest.

Szeptemberben és októberben a Marriott 1 eurónak megfelelő összeget adományoz minden elfogyasztott ebéd és vacsora árából, így a budapesti Marriott lánchoz tartozó szállodák éttermi vendégei is hozzájárulhatnak az adománygyűjtéshez. A jótékonysági projektben résztvevő éttermek a Deák St. Kitchen (The Ritz-Carlton Budapest), a Peppers Mediterranean Grill (Budapest Marriott Hotel) és az Oléo Pazzo Mediterranean Bistro (Courtyard by Marriott Budapest City Center).

A Marriott európai szintű ‘World of Opportunity’ programján belül a You Eat, We Give kezdeményezés fő célja a fiatalok munkanélküliségének csökkentése, kiválasztott jótékonysági partnerszervezeteken keresztül.

Az európai Marriott szállodákkal együtt a The Ritz-Carlton Budapest, a Budapest Marriott Hotel és a Courtyard by Marriott Budapest City Center által gyűjtött adományokat szakképzésekre és készségeket fejlesztő tanfolyamokra fordítják az SOS Gyermekfalvak ifjúsági programjain keresztül.

A Marriott International vendégei segítségével több mint 3 millió euró adomány gyűlt össze a You Eat, We Give kapmány 2012-es indulása óta, a cég dolgozói pedig 60 ezer önkéntes órában segédkeztek abban, hogy fiatalok megtalálják a karrierjük felé vezető utat.