Három “Red Dot” dizájndíjat is nyert a Honda

Rendkívüli elismerésben részesült a Honda e, a kompakt elektromos autó ugyanis elhódította a legjobbak legjobbjának járó „Red Dot: Best of the Best 2020” díjat. A nemzetközi elismerést több termékkategóriában is átadják, a Honda jövőbe mutató négykerekűje az autók mezőnyében vitte el a pálmát.

Szintúgy a legendás japán vállalat diadalmaskodott az okostermékek versenyében, a Honda e itt is maga mögé utasította a versenytársakat. Még egy díjjal büszkélkedhet az ázsiai cégóriás, hiszen a döntőbizottság választása a különleges, kiváló terméktervezésért járó kategóriában a CBR1000RR-R Fireblade SP-re esett. A kitüntetések újabb bizonyságai a Honda szép, kimagasló használati értékű tárgyak iránti elkötelezettségének.

A minden évben átadott Red Dot kitüntetéseket terméktervezéshez, márkaépítéshez és kommunikációhoz kapcsolódó munkák nyerhetik el, amelyeket aztán kiállítanak a Red Dot Design Museumban. A tárlatnak stílszerűen az esseni Design Zentrum Nordrhein-Westfalen ad otthont, méltó környezetet teremtve a lélegzetelállító alkotásoknak. A nemzetközi zsűri negyven szakembert tömörít magába, akik tesztelik és értékelik a benevezett tárgyakat, majd összegzik és megvitatják tapasztalataikat.

A Honda e kapcsán Makoto Iwaki, a márka kreatív igazgatója elmondta: „Ezek a nagy presztízsű elismerések rámutatnak, hogy milyen tehetséges, nagy képzelőerőjű mérnököket tudhat a Honda munkatársai sorában. Úgy gondolom, hogy különleges, kortárs stílusával a Honda e kétséget kizáróan megérdemelte a Legjobbak legjobbjának járó kitüntetést.”

A tisztán elektromos üzemű, kifejezetten modern városi környezethez fejlesztett Honda e az első modell, amit az elektromos átállás jegyében vezetett be a vállalat. A tisztán elektromos üzemű Honda e elődje a 2017-es Frankfurti Autószalonon tűnt fel elsőként, ekkor mutatták be az Urban EV Concept névre keresztelt tanulmánymodellt. Vonalai a 2018-as Car Design Award zsűrijének tagjait is megbabonázták, így az Év tanulmányautójának választották az újoncot. Ezt követően az e Prototype koncepcióautó vonta magára a figyelmet. Először a világpremierjének otthont adó 2019-es Genfi Autószalonon, majd a Milánói Divathéten, ahol a Honda experience – Casa Connessa Tortona ékköveként tekinthette meg a nagyközönség. A Honda elsőként vett részt a divatvilág legnagyobb rendezvényén, ahol nemcsak járműveivel, hanem kiállítási területével is lenyűgözte a látogatókat.

A Honda termékei számos alkalommal nyűgözték már le a Red Dot döntőbizottságát, a Legjobbak legjobbja lett például a Honda S2000 (2001) és a Civic (2006), valamint Red Dot díjat kapott az európai Accord Tourer (2008) és az Insight (2009) is.