Hiánypótló könyv a fizetésképtelenségi jogról

A könyvvel kapcsolatban Somogyi Ferenc az Elszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesületének elnöke bevezetőjében a következőket írja: „A fizetésképtelenségi jog, az adós fizetésképtelenségének következményeit szabályozza, amely végső kimenetele átszervezett továbbműködés, vagy jogutód nélküli megszűnés. A legfőbb célja pedig a hitelezők maximális igény kielégítése a törvényben meghatározott módon, hozzájárulva a gazdasági társaságok áttekinthetőségéhez. Egészen addig, amíg nincs egy relatívan stabil, következetes szabályzás ezen a jogterületen, szükség van kézikönyvek, kiegészítő jegyzetek használatára – kiemelve a docens úr könyvét, hisz a fizetésképtelenségi eljárások lefolytatása során, az eljárások szereplőinek (felszámoló, adós, hitelező, bíró) számos jogi környezetet kell szem előtt tartania.”

A kézikönyv első kiadásának megjelenése óta a csődjogi szabályozásban jelentős változások következtek be, melyek indokolttá teszik a folyamatos aktualizálását. A legkomolyabb változás a 2009. évi LI. tv. (V. Cstv. Novella) hatályba lépése volt, amely teljesen újraírta a csődeljárást, mint reorganizációs eljárás szabályrendszerét, majd rövidesen kiderült, hogy a törvénymódosítás több gyakorlati problémát is felvet, ezért indokolttá vált a Cstv. módosítása. Ezt a feladatot a 2011. évi CXV. és a 2011. évi CXCVII. tv. végezte el.

2014 márciusában hatályba lépett az új Ptk., a 2013. évi V. tv.-t, a 2013. évi CCLII. tv.-t érintő módosításaival, valamint változás következett be a 2014. évi XV. tv.-ben is, mely hatására megváltoztatták a csődjogi előírásokat, továbbá a csődjogi szabályozás háttéranyagát, ennek következtében indokolttá vált a szerző kézikönyvének átdolgozása.

Dr. Juhász László a kézikönyv aktualizálása során törekedett arra, hogy nagymértékben szűkítse a kézikönyvben megtalálható, korábbi jogi szabályozáshoz kapcsolható bírói gyakorlatot, a hatályos joganyaghoz kevésbé kötődő ismertetéseket, elősegítve a könyv egyszerű kezelhetőségét.

A magyar fizetésképtelenségi jog kézikönyve I-II. kötet megrendelhető nyomtatott kiadásban anovotnikiado@gmail.com e-mail címen keresztül.
A kézikönyv 2014. október végén debütált elektronikus könyv formájában.

Az e-könyv az ItJump Kft gondozásában Tóth Szilárd közreműködésével került forgalomba. Az e-book formátum megrendelhető az e-konyv.rendeles@itjump.hu e-mail címen a mellékelt megrendelőlap kitöltését és elküldését követően. (bruttó ár: 7900 Ft/db /db=licence/)

A szerző fizetésképtelenségi eljárásokat érintő publikációi megtekintetők az ItJump Kft. honlapján is, az alábbi linkre kattintva http://www.itjump.hu/index.php/publikaciok

Legyél az első hozzászóló "Hiánypótló könyv a fizetésképtelenségi jogról" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*