Hilton Budapest: trendi brunch a város felett

Miközben az Amerikából érkezett vasárnapi reggeli-ebéd, a Sunday brunch mára Magyarországon is meghonosodott, a műfaj hódolói azt is tudják, hogy a terült-terülj asztalkámhoz kötődő lakoma akkor az igazi, ha ahhoz a jó társaság mellett a kellemes környezet is biztosított. Ebből a szempontból is tökéletes választás a Hilton Budapest vasárnapi brunch ajánlata, ahol a gasztronómiai élményt az egyedülálló, a Halászbástyára és a Duna egész pesti oldalára nyíló kilátás gazdagítja.

Amellett, hogy a kezdetekben a Sunday brunch kínálatában a klasszikus reggeli fogásai is szerepeltek, ma már egy gazdag választékú büféebéd várja azokat, akik az otthoni vasárnapi főzés helyett a vasárnapi brunchot választják a családnak, vagy a baráti társaságnak. A műfaj népszerűségét jól mutatja, hogy a covid járvány után a klasszikus vasárnapi reggeli-ebéd helyszínek is hamar megteltek vendégekkel, jelezve, hogy a vasárnapi gasztronómiai kényeztetés iránt továbbra is megmaradt a kereslet. Méghozzá úgy, hogy a reggeli szót nem csak azért hagyhatjuk el, mert az ételsorok már az ebédhez kötődnek, hanem azért is, mert a brunch helyszínek 12-kor nyitnak és általában 15 óráig várják a vendégeket.

A pandémia előtt is népszerű helyszínek közül a Budai Várban található Hilton Budapest-beli brunch nemcsak annak köszönhette népszerűségét, hogy a Tripadvisor olvasói által a világ legszebb kilátású szállodáinak egyike teremt helyszínt a büféebédnek, hanem annak is, hogy a Hilton vadonatúj trendi étterme a parádés kilátást nyújtó Láng Bistro&Grill ad otthont gasztronómiai kényeztetésnek. Amelynek ablakából a Dominikánus udvar mellett a Duna a teljes pesti oldal látványával, az Országházzal, a hidakkal és a történelmi épületekkel is vonzza a szemet. Ehhez társul a covid előtt megnyitott Láng Bistro trendi miliője, ahol az elegancia a látványkonyhával gazdagítva, a modern éttermi dizájnnal ad egymásnak randevút.

A Láng Brunchban semmit nem bíznak a véletlenre: Kanyó András séf csapata a salátáktól a leveseken át a főételekig és süteményekig olyan kínálatot sorakoztatnak fel, amelyből az is megtalálja a kedvére valót aki az egészséges életmód híve, vagy a fogyókúra mellett kötelezte el magát és az is, aki legalább egy gazdag büféebéd alkalmával a teljes gasztronómiai kínálat végigpróbálására próbál kísérletet tenni. Mellettük pedig a gyerekek is nekik szóló menüből válogathatnak a klasszikus rántott csirkével, sült krumplival és más finomságokkal.

Ami a kínálatot illeti a gulyás, a gyöngytyúk és az erdei gombakrém leves klasszikus ajánlat. Az előételek, saláták választéka az apróra vágott zöldségektől, a többféle sonkán, a lazac rilette-n, valamint más ínyencségeken át a narancszselével fedett kacsamáj pástétomig sorakozik. A főételek közül egyértelműen a zöldborsó főzelék a legkülönlegesebb, mert a tradicionális magyar konyha egyszerű, de éttermekben szinte fellelhetetlen főzeléke, a Láng konyhájában tökéletesen elkészítve egy igazi nagy visszatérőnek nevezhető. A főételek sorát a kacsacomb nyitja párolt káposztával, mellette – többek között -, a rántott pulykamelltől a gomba raviolin át az ázsiai sertésszűz csíkokig, valamint a tenger gyümölcseivel együtt készített fogas és lazackocka bővíti a kínálatot. Ezt a kínálatot a látványkonyhánál elkészülő rostonsült hátszín és a marha oldalas teszi teljessé. Az ételsort természetesen az édesség szekció zárja a különféle gyümölcsökkel és az ellenállhatatlan süteményekkel, valamint a Hilton brunch esetében elmaradhatatlan fagylalttal.

Mindehhez társul a már a köszöntésnél felszolgált pezsgő és a minőségi sörök, pezsgők sora, míg a zárásként elfogyasztott kávé mellett mindenképp érdemes még néhány pillantást vetni a főváros fölé emelkedő Hilton ablakából elénk táruló látványra.

Érsek M. Zoltán