Ünnepi hétvége a klasszikus Sobri halnapokkal

Az Öreg Tanyacsárdában 2024. március 15-17. között megrendezésre kerülő Sobri Halnapok idén is igazi kulináris élményt kínál minden, a halételek iránt érdeklődő vendég számára. Az esemény középpontjában ezúttal is a legendás “Sobri-féle” halászlé áll, melyet Sobri Józsi bácsi receptje alapján, évtizedes hagyományokat követve készítenek el.

A „Sobri-féle” halászlé titkának nyitja a pontyban, a nagybaracskai fűszerpaprikában, egy kevés humorban és csipetnyi kópéságban rejlik. Habár Józsi bácsi már nem lehet köztünk, a Tanyacsárda igyekszik vendégszeretetét és az unikális étel jellegzetes ízét az ünnepi halnapok alkalmával felidézni.

Az Öreg Tanyacsárdában megrendezett Sobri Halnapok persze nem csupán egy kulináris ünnep, hanem egy mély barátság és örökség megünneplése is. Mert a “Sobri-féle” halászlé története szorosan összeforr “Magyarország Örökös Halfőző Bajnoka”, a bajai Sobri Jóska legendás alakjával, aki a múlt század nyolcvanas éveitől mindvégig rendszeresen volt a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda gasztronómiai „vendégművésze”. Ez a különleges kapcsolat tette lehetővé, hogy a Tanyacsárda vendégei megismerjék, megszeressék azt a páratlan ízvilágot, amit Sobri Jóska nyílt lángon, hatalmas bográcsokban főzött csodás halászleve jelentett.

A mostani különleges hétvége során a vendégek a legendás halászlé mellett, ezúttal is számos halétel-specialitást próbálhatnak ki, melyeket az egyedi módon, erre az eseményre összeállított halétlapon találnak. Az ínyencségek között szerepel a ropogós haltepertő friss zöldségekkel és makói lilahagymagyűrűvel, a házi gyufatésztával készülő “Sobri” hallé pontypatkóval, a filézett vegyes hallé, valamint a grillen sült süllő és kecsege is. Desszertként pedig a házi madártej vaníliafagylalttal jelenti az egyedi különlegességet.

-azutazo-