Hopstel SörHotel sörturistáknak

A sörnegyeddé váló Ferencvárosban, a hazai kézműves sörök egyik fellegvárának számító Élesztő épületében, apró SörHotel nyílt a világ sörbarátai számára.

Aki a IX. kerület, a Ferencváros szépen felújított, de kevés izgalmas látnivalót rejtő utcáin sétál, szemével a Tűzoltó utca ilyen-olyan épületeinek udvarainak titkát kutatva, a 22-es szám alatt meglepő mikrovolágra akad. A kívül jellegtelen falakon belül dübörög az Élesztőház, a kézműves sörök ma már nemzetközileg is jegyzett zarándokhelye, ahol a széles választék nyomatékosítására egyszerre több tucat sörcsap üzemel. A romkocsma jellegű udvarban a retro kanapék, kopott sörpadok világában főként fiatal sörbarátok és elmerengő értelmiségiek kortyolják az üzletekben megszokottnál izgalmasabb hazai kézműves söreiket.

DSC_0810

Némi pátosszal szólva itt nyitotta meg kapuit, vagyis inkább itt várja a jövőben a sörturistákat az udvarból induló lépcsőn elérhető apró, háromszobás, öt ágyas Hopstel SörHotel, ahol a megfáradt sörbarátok meleg ágyra találhatnak – stílszerűen komlópárnával – és ahol a biztonság kedvéért, a hely nevéhez hűen (az Élesztőben a sör fontos alapanyagának számító komló angol nevét is felhasználva született a Hopstel megnevezés) szomjoltónak minden ágyhoz egy üveg kézműves sört (vagy komlót is tartalmazó csokit) is bekészítettek.

é-z

Legyél az első hozzászóló "Hopstel SörHotel sörturistáknak" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*