Burzsujtojás osztrigával reggelire, a Kempiben

Nagyvilági levegőt hozott a főváros belvárosába a Kempinski hotel kandallós „nappalija” a The Livig Room, amelynek legújabb dobása a Benediction a la carte brunch.

121A5255

Nagy utat tett meg a Kempinski hotel attól, hogy a nyugati üzletemberek, milliomosok és celebek, valamint a hazai elit szinte zárt klubjából, a trendi átalakításhoz kötődő stílusváltás után, mára a város részévé válva a sokak számára elérhető gasztronómiai fellegvár státuszt is megpályázza. Ehhez kötődik az is, hogy a hall központi részén található, a melegség érzetét sugárzó kandallójával leginkább talán egy amerikai hegyi szálló hangulatát tükröző, The Living Room is több funkciót kap az egyszerű kávézó-társalgó szerepnél.

121A5119

Ennek legújabb bizonyítéka a szombaton és vasárnap 9.30-14.00 között kínált Benediction a la carte brunch, amely nemcsak attól különleges, hogy a brunch műfajban megszokott vasárnapi egy összegért minden fínomságot beeszünk trenddel szemben szombaton és vasárnap is elérhető, illetve, hogy minden egyes tételért külön számláznak. Hanem attól is, hogy a kellemes környezetben a New York-i burnchok hangulatát megidézve, egészen különleges fogások közül választhatunk.

Benediction-brunch

Itt van például a mindjárt a Benedict tojás, vagyis a Benedek tojás, kevésbé fennkölten a buggyantott tojás, ami régen gyakran feltűnt a gasztronómiára adó polgári családok asztalán, de mivel elkészítése munkás dolog, ma már kevesen vesződnek vele otthon. Igaz a fenséges fogás megszületéséhez többféle verzió kötődik – mivel ennél a brunchnál New York a kiindulópont, vegyük azt, amely szerint az 1800-as évek végén, másnaposságát enyhítendő, egy öreg bankár kért először vajas pirítóst buggyantott tojással, hollandi szósszal és sült szalonnával a legendás Waldorf Hotelben. A Benedict Brunchon ráadásul egyszerre hétfélét is kínálnak a klasszikustól – spenót, sonka, buggyantott tojás, hollandi mártás – a füstölt lazacos verzión át egészen a házikolbász, lecsó kombóig.

osztriga

A lounge zenével hangulatosabbá tett térben a remek pezsgők, koktélok mellé háromféle osztriga, négyféle előétel – közte füstölt lazac carpaccio –, tojásrántotta, omlet, gofri és palacsinta valamint ötféle édesség erősíti a kínálatot. Aminek ebéd felé közeledve a kecsege, borjú bécsi és a marha flap steak a leghangsúlyosabb elemei.

é.m.z.

Legyél az első hozzászóló "Burzsujtojás osztrigával reggelire, a Kempiben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*