A Hyundai nagyon is megtalálta a konnektort

Az állami támogatást követő nekibuzdulás hatására megmozdult az elektromos autók, amelyen a Hyundai nem is akármilyen modellekkel jelentkezett.

Hamarosan nálunk is megjelenik a Hyundai IONIQ electric a dél-koreai gyártó elektromos személyautó modellje, miközben a Hyundai azt tervezi, hogy a jövőben már haszonjárműveket is gyárt elektromos hajtással.

wallpaper1-ioniq_hybrid-2016-1024x768

A lényeg: az IONIQ Electric azt ígéri, hogy az autóval, egy feltöltéssel akár 280 kilométert tudunk károsanyag-kibocsátás nélkül megtenni. Persze az sem mellékes, hogy a kocsi finom vonalai és kiegyensúlyozott arányai, az egyedi tervezésű könnyűfém keréktárcsákkal esztétikai látványnak sem utolsó. A kis tömegű alumínium és az ultra nagy szilárdságú acélötvözetek alkalmazásával létrehozott, robusztus szerkezet kifejezetten jó stabilitást és élvezetesen dinamikus vezethetőséget tesz lehetővé.

Ehhez társul a csendes, teljesen elektromos hajtáslánchoz, amely garantálja, hogy a villanymotor késlekedés nélkül rendelkezésre álló nyomatékának köszönhetően kiváló a kocsi gyorsulása. A teljes teljesítmény pedig menet közben szabályozható az Eco, Normal vagy Sport üzemmódok kiválasztásával. Gázelvételkor vagy fékezéskor pedig a villanymotor áramot termelt, amivel tölti az akkumulátort.

wallpaper3-ioniq_hybrid-2016-1024x768

A villanymotor legnagyobb teljesítménye 120 LE, a maximális 295 Nm forgatónyomaték már elinduláskor rendelkezésre áll, ami különösen kis sebességnél szavatol impresszív gyorsítóképességet. A könnyű és kompakt, 28 kWh kapacitású akkumulátor nagy energiasűrűségének köszönhetően nagy teljesítményt és hatótávolságot tesz lehetővé. A padlóban elhelyezett akkumulátorok révén mélyebb a tömegközéppont, ami kedvezőbb vezethetőséget eredményez. Az akkumulátorra kiterjesztett, nyolcéves vagy 200 000 kilométeres (amelyik hamarabb bekövetkezik) gyártói garancia vonatkozik.

Méz a madzagon, hogy az új elektromos autók vásárlásához pályázat útján támogatást lehet igényelni, október 27-től, amiről a www.kormany.hu honlapon lehet megismerni a részleteket. Az alapvető feltétel, hogy az autó beszerzési ára maximum 15 millió forint lehet – az új IONIQ modellek 10 millió forint körüli összegért vihetők. Aki elektromos autóban gondolkodik, annak jó hír, hogy a támogatást igényelhetik természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, önkormányzatok, köztestületek és költségvetési szervezetek is, akár egy összegben történő vásárlás, akár valamilyen finanszírozási konstrukció keretében is.

Legyél az első hozzászóló "A Hyundai nagyon is megtalálta a konnektort" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*