Ide menjünk október második felében!


Öreg-tavi Nagy Halászat  Családi és Gasztronómiai Fesztivál, 2015 –Tata, 2015. október 16–18.

Immáron 15. alkalommal rendezik meg  a Tatai Öreg Tavi Nagy Halászat Gasztronómiai és Családi Fesztivált 2015. október 16-18. között. A hagyományokhoz híven a helyszín most is a Tatai Vár környéke és az Eszterházy sétány, a látogatók nagy örömére.

További információ

Disznótoros és Kolbászfesztivál – Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, 2015. október 16–18.

A nem túl könnyű, ám annál finomabb magyaros ételek kedvelőinek ott a helye! Azon túl, hogy megismerkedhetünk a disznóvágás rejtelmeivel, különböző, vasúttal és gépekkel kapcsolatos programok és zenei műsorok nyújtanak majd tökéletes kikapcsolódást.

További információ

Egri Vár Napja – Eger, 2015. október 17.

463 éve, hogy a törökök feladták az ostromot, és reggelre virradóra eltűntek a várfalak alól. Ennek az évfordulónak az ünnepére a szervezők kézműves foglalkozásokkal, hadibemutatókkal, szakmai programokkal és történelmi játszóházakkal emlékeznek a hazát védő bátor hősökre.

További információ

Csabai Kolbászfesztivál – Szeged, 2015. október 22-25.

Immáron két éve, hogy a hungarikumok között tudhatjuk a csabai kolbászt, melynek a legnagyobb hagyományokra visszatekintő fesztiválja minden kétséget kizáróan a békéscsabai.

További információ

Darufesztivál – Hortobágyi Nemzeti Park, 2015. október 23-25.

A természet és annak lakóinak kedvelői biztos, hogy tökéletes időtöltéssel számolhatnak, ha október 23-25. között ellátogatnak a Hortobágyra, ilyenkor vonulnak ugyanis a darvak. A megfigyelésen kívül rengeteg program, finom ételek és italok, ismeretterjesztő előadások várják a látogatókat.

További információ 

XIV. Liszt Fesztivál – Gödöllő, 2015. október 24-28.

A világhírű zeneszerző születésnapját olyan művészek társaságában ünnepelhetjük, mint Bogányi Gergely, a Jávorkai fivérek, fellép a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Szent Efrém Férfikar is. A helyszínnek a patinás Gödöllői Királyi Kastély ad otthont.

További információ

Múzeumok Őszi Fesztiválja – országszerte, 2015. szeptember 28-november 15.

Rendkívül sok programmal várja a kicsiket és nagyokat az egészen november közepéig tartó programsorozat. Érdemes ellátogatni a rendezvény honlapjára; szinte nincs olyan nap, illetve korcsoport, amiről a szervezők ne gondoskodtak volna.

További információ

Miliosz Katalin

Legyél az első hozzászóló "Ide menjünk október második felében!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*