Ilyen lesz a nyári Rakpart!

2021. június 18. és augusztus 15. között a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapest Brand nZrt és a VALYO – Város és Folyó Egyesület együttműködésének eredményeképp egy kísérletező, kreatív köztér jön létre az alsó rakparton a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd között. 

2021-ben három fontos fejlesztés is kezdődik a budapesti pesti alsó rakparton, ami miatt a Lánchíd és a Kossuth tér déli vége közötti részt autós közlekedésre amúgy sem lehet használni. Részben ezek a munkák adnak a Fővárosi Önkormányzat számára alkalmat arra, hogy a tavalyi tapasztalatokra és a városlakók visszajelzésére is építve 2021 nyarán egy újító, izgalmas köztéri akciót valósítson meg 2021. június 18. és augusztus 15. között az Id. Antall József rakpart Kossuth Lajos tér és Lánchíd közötti szakaszán.

A már megszokottá vált hétvégi megnyitások a felújítások által nem érintett szakaszokon zavartalanul folytatódnak, a Fővám tértől egészen a Kossuth térig. Ezen felül két hónapon keresztül, június 18. és augusztus 15. között az Id. Antall József rakpart déli részén városi laboratóriumot nyitunk, ahol különböző urbanisztikai eszközökkel a városlakókkal közösen próbáljuk ki és mutatjuk meg, hogyan lehet máshogy használni egy betonba öntött közterületet, mint ahogy azt a hétköznapokban megszokhattuk – olvasható Budapest közleményében.

Azt írták: A területen semmilyen kereskedelmi tevékenységet nem folytatunk, a rendezvények nem engedélyezettek, a közterület-használat szabályai érvényesek ugyanúgy, mint máshol. Többek között lesz aszfaltfestés, különböző utcabútorok, virágládák és festett sportpályák. 100 autónyi helyen 100 növény, bringatárolók és Bubi parkoló.