Indul a téli szezon Ferihegyen: 36 légitársaság, 107 célállomás

A kiemelkedő utasforgalmú nyár után az ősz is erősen indult a Budapest Airportnál, az óraátállítás napján, október 29-én pedig életbe lépett a téli menetrend, ami bőven tartogat meglepetéseket a Budapestről utazóknak: 36 légitársaság 107 célállomása várja a hétköznapokból kiszakadni vágyókat. A széles és sokszínű kínálatnak köszönhetően a budapesti repülőtér forgalma várhatóan a téli szezonban is havi egymillió fő felett alakul.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető új légi összeköttetéseknek köszönhetően az idei téli menetrendben a melegebb időjárásra vágyók és az északi tájak szerelmesei is megtalálják a nekik való úti célt, és számos lehetőség kínálkozik Európa közkedvelt fővárosainak és az Egyesült Királyság felfedezésére is.

A Ryanair elindította tenerifei, alicantei és birminghami járatát, a Wizz Air kínálatában pedig újdonságként jelenik meg Glasgow és Koppenhága mellett az egyiptomi Sharm El Sheikh és Kairó is. Spanyolország nemzeti légitársasága, az Iberia napi rendszerességűre emeli madridi járatainak számát, és ugyanígy növeli frekvenciáját a Wizz Air is a Budapest-Dubaj útvonalon. Az Emírségek legnépesebb városába a Wizz Air mellett az Emirates és a flydubai is üzemeltet járatot. Az Air Serbia a téli menetrendben heti tizennyolc járatot biztosít Belgrádba, kiváló csatlakozási lehetőséget kínálva Szkopje, Szarajevó, Tirana, vagy épp Tivat irányába. Franciaország nemzeti légitársasága, az Air France szintén heti tizennyolcra sűríti párizsi járatainak számát.

A nyári szezonhoz hasonlóan a téli menetrendben is heti kétszer közlekedik a SunExpress Budapest-Antalya, illetve az airBaltic rigai járata.

Az utasok 107 célállomásra, összesen 98 városba repülhetnek a magyar főváros repülőteréről, amelynek köszönhetően a Budapest Airport a téli szezonban is havi egymillió főt meghaladó utasszámot prognosztizál.