Indulnak az első óceánjárók

Az MSC Cruises már augusztus elején szeretné elindítani az első tengerjáróit, amihez – a cég szerint – megteremtette a megfelelő egészségügyi feltételeket és most a személyzet toborzása zajlik.

Az olasz családi tulajdonban álló MSC Cruises már augusztus 1-jén szeretné elindítani első járatát a Földközi-tengeren, amihez jelenleg a személyzet toborzása zajlik. A hajóstársaság ehhez kötődően bejelentette, hogy az újraindítási terv keretében az új közegészségügyi normáknak megfelelő egészségügyi megelőzési tervet is kidolgozott a hajó utasainak és személyzetének biztonsága érdekében és ezeket a sztenderdeket az érintett európai kormányoknak is eljuttatta jóváhagyásra.

Ennek eredményeként tervezi az MSC az augusztus elsejei újrakezdést a Földközi-tengeren. A hajóstársaság ezért új személyzetet toborozásába kezdett, szorgalmazva, hogy aki teheti maradjon szolgálatban a fedélzeten, hogy július 15-ig a teljes személyzet rendelkezésre álljon az Európában útnak induló hajóin, felkészülve egy esetleges indulásra és arra, hogy a július 15-től augusztusig tartó időszakban az MSC az új normák szerint képezze ki az induló személyzetet.