Ingyenes olasz múzeumi vasárnapok

Júliustól minden hónap első vasárnapján díjmentesen látogatható a Colosseum, az Angyalvár és a többi jelentős olaszországi műemlék és múzeum.
Dario Franceschini olasz kulturális miniszter ígérete szerint megkezdődött a havonkénti egyszeri ingyenes nyitva tartás az olaszországi állami múzeumokban és régészeti ásatásokon.

Az ingyenes vasárnap által érintett olaszországi múzeumok teljes listája a minisztérium honlapján (beniculturali.it) található meg.
Rómában olaszoknak és külföldieknek július első vasárnapján ingyenes volt a belépés a Caracalla- és a Diocletianus- fürdők területére, a Borghese-képtárba, a nagy római régészeti múzeumokba, a modern művészetek nemzeti galériájába (GNAM) is.

Róma környékén az ingyenes vasárnapot Tivoliban vezették be a Hadrianus-villában és a Villa d’Este szökőkutakkal teli parkjában.
Ez az első alkalom, hogy a Róma leglátogatottabb műemlékének számító Colosseumba ingyenes volt a belépés, de óránként csak ezer embert engedtek be.

Újdonságnak számít az is, hogy a Colosseum péntekenként este tízig meghosszabbítja a nyitva tartását, ekkor azonban nem díjtalan a belépés.

(forrás: MTI)
 

Legyél az első hozzászóló "Ingyenes olasz múzeumi vasárnapok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*