Ismét átszállás nélkül repülhetünk New Yorkba!

Hatalmas várakozások közepette, csütörtök délben szállt fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a LOT első New Yorkba tartó menetrendszerinti járata. A lengyel légitársaság repülőgépe ezentúl heti négy alkalommal közlekedik Budapest és az amerikai metropolisz között.

Közvetlen légi kapcsolat 2011 ősze óta nem volt a magyar főváros és New York között, a közel hét éven át húzódó, hosszú tárgyalásokkal teli szünet csütörtökön, a déli órákban ért véget. Az első járatot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Jerzy Snopek, Lengyelország budapesti nagykövete, David Kostelancik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, valamint Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója indította útnak ünnepélyesen. A jelenlévők kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy már előzetesen nagy igény mutatkozott az új járatra, továbbá abban is, hogy a lengyel nemzeti légitársaság lépése mind az amerikai-magyar, mind az egyébként is barátinak mondható lengyel-magyar kapcsolatokra jótékony hatással lesz.

A LOT Budapesten állomásozó, mi több, magyar személyzettel repülő Boeing 787 Dreamliner típusú gépe a jövőben heti négy alkalommal – hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap – indul el New York legforgalmasabb nemzetközi repülőterére, a JFK-re, majd néhány ott töltött óra után ismét felszáll, és másnap reggel ér újra földet Ferihegyen. A 252 utas befogadására alkalmas, ultramodern Dreamliner a tengerentúli nagyvárosba és visszafelé is nagyjából 9-10 óra alatt teszi meg az utat, a fedélzetére szóló legolcsóbb menettérti jegyek pedig 130-140 ezer forintba kerülnek jelenleg.

A hazánkból eddig csak Varsóba közlekedő LOT a New York-i mellett két másik közvetlen járatot is indít Budapestről májusban: az első Krakkóba tartó gép szerdán gurult ki a kifutópályára, míg a történelem legelső Budapest – Chicago járata szombaton fogja megkapni a felszállási engedélyt Ferihegyen.

Boruzs Álmos

Legyél az első hozzászóló "Ismét átszállás nélkül repülhetünk New Yorkba!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*