Itt a VÉDA, a rendőrség mindent látó kamerarendszere

A hírek szerint egyelőre 160 mobilkamerát telepítenek, de az év végére az összes kritikus forgalmi csomópontot megfigyelik majd. A közúti intelligens kamerahálózat rendszer 15 milliárd forintba került.
A kamerákkal a rendőrség mérni tudja a jármű sebességét, automatikusan felismeri a rendszámot, számlálja a forgalmat, észleli a torlódásokat, segítségével könnyen láthatóvá válik, hogy mobiltelefon van-e az utas kezében, az autó áthajt-e a piros jelzésen, bekapcsolva van-e a biztonsági öv, átlépi-e a jármű a záróvonalat, esetleg buszsávban vagy leállósávban közlekedik-e.

A VÉDA közúti intelligens kamerahálózat elnevezésű projektet konzorciumi formában a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) közösen valósítja meg. Bővebben itt!

A traffipaxokkal szemben részben maga a rendőrség egyben védelmet is nyújt, weboldalán ugyanis minden hónapban nyilvánosságra hozza az ország területén tervezett sebesség-ellenőrzések menetrendjét.

Az autós védekezhet telefonos applikációval is, mint amilyen a Traffi Hunter.  Egy győri vállalkozás készítette e védekezési módot: a fejlesztők felviszik a rendszerbe a rendőrség által előre bejelentett sebesség-ellenőrzéseket helyszínnel és időponttal, s az alkalmazás egyben tartalmazza a fix telepítésű traffipaxokat is. Mielőtt elindul a jármű vezetője, elég okostelefonján elindítani a korábban letöltött programot, amely aztán az érintett helyhez közeledve az előre beállított értesítési móddal jelzi a sebesség-ellenőrzést.

Legyél az első hozzászóló "Itt a VÉDA, a rendőrség mindent látó kamerarendszere" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*