Jóárasított zöldtudatú buszozás Európába

Volt aki már látta, volt aki még csak hallott róla. De Magyarországra is megérkezett Európa vezető távolsági buszszolgáltatója, a német FlixBus.

Miután teljesen meghódította a német piacot, a 2013-ban alapított Flixbus 2015-ben kezdte globalizálni üzleti modelljét, a franciaországi, hollandiai és olaszországi helyi járatok és skandináv nemzetközi vonalak indításával. A terjeszkedés a 2016-ban is folytatódik: idén először Szlovákiában és Csehországban jelentek meg, majd Horvátországban, Szlovéniában és Romániában.

Mostantól pedig Magyarországról is utazhatunk a cég hálózatába illeszkedő modern, wifi-vel és konnektorral ellátott buszain, Budapestről, Győrből, Mosonmagyaróvárról és Nagykanizsáról, ahonnan Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Németország és Csehország fővárosába indul napi több járat. A napi 100 ezer járatot indító társaság első magyar buszpartnere a Volánbusz Zrt.

Az utazások a FlixBus oldalán, illetve az ingyenes mobilalkalmazáson keresztül foglalhatók, ahol az indulás előtt 15 perccel a módosításra vagy a lemondásra is lehetőség nyílik. Az árak kialakítása, a fapados légitársaságok gyakorlatának megfelelő, úgynevezett dinamikus szisztémával működik.

Nézzük miként fest a kiinduló ár Budapestről és Győrből, Európa más városaiba.

táblázat

Legyél az első hozzászóló "Jóárasított zöldtudatú buszozás Európába" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*