Nyírségi ízek a Sóstói Piacon

Aki igazi nyírségi ízekre vágyik, annak jó hír, hogy Nyíregyházán megnyitott a helyi ízeket felvonultató Sóstói Piac, ahol a helyi termelők portékái sorakoznak.

A helyi ízeket, termékeket bemutató Sóstói Piacot, Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc nyitotta meg a közelmúltban. A közösségi élettér helyszíne, alkalmas beszélgetésre, kikapcsolódásra, mind a helyiek, mind a turisták számára, valamint receptek, ötletek cseréjére biztosít lehetőséget.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza

Nem ez az első alkalom, hogy a helyi termelők portékáikat árulják, hiszen korábban a városi rendezvényeken és a termelői piacokon mutatták be, Szabolcsban, Nyíregyházán és a bokortanyákon termett specialitásokat.

A piactér, a Sóstógyógyfürdő központi parkjában kapott helyet, ahol a felállított standok között sétálva friss gyümölcsöt, a helyiek által készített pálinkát, bort, mézet és mangalica termékeket vásárolhatnak. Ha elkényeztették az ízlelőbimbóikat, akkor kedvükre válogathatnak a különböző hagyományos kézműves és iparművészeti ajándéktárgyak között.

Sóstói Piac

A Sóstói Piac egészen augusztus 27-éig, minden szerdán és szombaton délután 5 és fél 10 között várja a vásárolni, kikapcsolódni vágyókat.

Legyél az első hozzászóló "Nyírségi ízek a Sóstói Piacon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*